Ge­gril­de to­nijn met een pe­per­korst­je en rös­ti­pun­ten

(18)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hoofdgerecht 4 personen
3 18

Ingrediënten

Keukenspullen
  • grillpan

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Aardappels schillen en wassen. Aardappels op (blok)rasp grof raspen. Aardappelrasp in zeef met koud water afspoelen. Goed laten uitlekken, vocht eruitdrukken en rasp droogdeppen. Blaadjes van tijm, zout en peper erdoor mengen. In koekenpan met antiaanbaklaag 2 el olie verhitten. Aardappelrasp gelijkmatig over bodem van pan strooien en met spatel platdrukken, zodat grofmazige koek (= rösti) ontstaat. Rösti bakken tot onderzijde goudbruin is. Deksel op pan leggen en samen voorzichtig keren. Rösti in pan laten terugglijden en andere kant goudbruin bakken. Eventueel meer olie toevoegen. Rösti op platte schaal met keukenpapier laten glijden. Tot gebruik op koele plek (maar niet in koelkast) zetten.
  2. Tonijnsteaks op kamertemperatuur laten komen. Sjalot in azijn marineren. In vijzel peperkorrels grof stampen (of peperkorrels in theedoek wikkelen en met deegroller pletten). Tonijnsteaks bestrijken met 1 el olie, bestrooien met zout en geplette peper. Peper stevig in vis drukken. In kom veldsla omscheppen met sjalot in azijn, 1/2 el olie, zout en peper. Zelfde koekenpan verhitten en rösti nu zonder olie op matig vuur weer warm en krokant laten worden. Grillpan verhitten en tonijnsteaks in 4-5 min. rondom bruin en vanbinnen rosé bakken. Rösti op snijplank laten glijden en met scherp glad mes in smalle punten snijden. Tonijn, rösti en veldsla over vier grote, warme borden verdelen.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 405 kcal
  • eiwit 32 g
  • koolhydraten 20 g
  • vet 21 g
Tags
Ook te zien in

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.