Bit­ter­koek­jes­pud­ding met es­pres­so­si­roop

  • nagerecht
  • 4 personen
  • 305 kcal voedingswaarden
    • 20 min. bereiden
    • 1 uur wachten
(46)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
nagerecht 4 personen
3 46

Ingrediënten

Keukenspullen
  • puddingvorm (inhoud 3/4 liter)

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Amaretto in steelpan verwarmen, van vuur nemen en stukjes bitterkoek in likeur weken. Intussen in kom inhoud van pakje roompudding met 1/2 dl melk gladroeren. In pan rest van melk aan de kook brengen. Melk van vuur nemen, puddingmengsel erdoor roeren en pudding al roerend op vuur ca. 2 min. zachtjes doorkoken. Stukjes bitterkoek door warme pudding scheppen. Puddingvorm omspoelen met koud water, pudding in vorm schenken en koud laten worden. Pudding in koelkast ca. 1 uur laten opstijven. Vlak voor serveren in kommetje espressokoffie en bruine suiker in 50 ml kokend water oplossen. Pudding op platte schaal storten en espressosiroop eromheen schenken.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 305 kcal
  • eiwit 6 g
  • koolhydraten 55 g
  • vet 4 g
Tags
Ook te zien in
Kookboek: Zoete taarten en toetjes

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.