Per­zi­ken met kof­fie­sa­bay­on

  • nagerecht
  • 4 personen
  • 280 kcal voedingswaarden
    • 20 min. bereiden
    • 35 min. wachten
(37)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
nagerecht 4 personen
4 37

Ingrediënten

Keukenspullen
  • ondiepe ovenschaal

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Splits de eieren. Verwarm de oven voor op 180 °C. Verkruimel de bitterkoekjes en meng ze met de wijn, het amandelschaafsel, 1 eidooier en 1 el basterdsuiker. Vul de perziken met het mengsel en leg er een klontje boter op. Leg ze in de ovenschaal en bak ze in 25 min. gaar. Klop voor de sabayon de overige eidooiers met de rest van de basterdsuiker minstens 10 min. in een kom boven een pan kokend water. Voeg de koffie toe als het mengsel lauwwarm is en klop nog eens ca. 5 min. tot het de dikte heeft van vla. Neem de perziken uit de oven, laat 10 min. afkoelen en bestrooi met poedersuiker. Schep de sabayon ernaast.

Tip:

Het gebruik van rauwe eieren wordt met het oog op salmonellabesmetting sterk afgeraden voor kwetsbare groepen, zoals kinderen tot vijf jaar, ouderen, zieken en zwangere vrouwen. Voor deze groepen is dit recept niet geschikt.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 280 kcal
  • eiwit 6 g
  • koolhydraten 24 g
  • vet 17 g
Tags
Ook te zien in

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.