Tar­te ta­tin met peer en aman­del­spijs

  • nagerecht
  • 10 stuks
  • 325 kcal voedingswaarden
    • 15 min. bereiden
    • 35 min. wachten
(49)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
frans nagerecht 10 stuks
3 49

Ingrediënten

Keukenspullen
  • dichte metalen taartvorm of boterkoekvorm (24 cm)

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal stuks waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Oven voorverwarmen op 200 °C. Peren schillen, halveren en klokhuizen verwijderen. Amandelspijs in holtes van peren drukken. Suiker en boter over bodem van taartvorm verdelen en op matig hoog vuur tot goudbruin laten karameliseren. Van vuur af peren met bolle kant naar beneden in karamel rangschikken. Op met bloem bestoven werkvlak deegplakjes op elkaar leggen en uitrollen tot ronde, dunne lap die iets groter is dan doorsnede van taartblik. Deeglap op peren leggen en zijkanten instoppen. In oven taart ca. 30-40 min. goudbruin en gaar bakken. Uit oven plat bord op deeg leggen en taart voorzichtig keren (voorzichtig met hete karamel!). Laten afkoelen tot lauwwarm. Serveren met chocoladesaus.

Tip:

Wie elektrisch of met inductie kookt zou problemen kunnen ervaren met het karameliseren van de suiker in de taartvorm. Maar de karamel kan ook prima eerst in een steelpannetje worden bereid.

Voedingswaarden (per stuk)
  • energie 325 kcal
  • eiwit 3 g
  • koolhydraten 41 g
  • vet 17 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in
Kookboek: Zoete taarten en toetjes

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.