Tar­te ta­tin van peer met zou­te ka­ra­mel

Het geheim van deze tarte tatin: door de gezouten boter wordt de karamel nóg lekkerder.

(138)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
frans nagerecht Het geheim van deze tarte tatin: door de gezouten boter wordt de karamel nóg lekkerder. 4 personen
3 138

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • 4 ronde taartvormpjes (8-10 cm)

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Smelt op een zacht vuur de boter met de suiker en het water. Roer alles goed door en kook het mengsel zachtjes tot het goudgeel van kleur is. Schenk de karamel in de 4 taartvormpjes. Schil de peren, halveer ze, verwijder het klokhuis en snijd de peren in parten. Leg de parten naast elkaar in de vormpjes. Steek uit elk plakje bladerdeeg een rondje dat iets groter is dan de taartvormpjes.
  2. Leg het deeg op het fruit en druk het deeg naar binnen. Bewaar de vormpjes tot gebruik in de koelkast. Verwarm de oven voor op 200 °C.
  3. Zet de vormpjes op het rooster in het midden van de oven en bak de taartjes in ca. 20 min. goudbruin en gaar. Laat de taartjes 5 min. afkoelen. Leg een bord op een vormpje en keer ze samen.

combinatietip:

Lekker met een bolletje vanille-ijs en halfgeslagen (kaneel)room.

video

Bak­ken met bla­der­deeg

Instructievideo - 02:21 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 310 kcal
  • eiwit 2 g
  • koolhydraten 40 g
  • vet 15 g
    waarvan verzadigd 10 g
  • natrium 150 mg
  • vezels 2 g
Tags
Ook te zien in
Kookboek: 12 maanden Lekker Eten

Tarte tatin van peer met zoute karamel

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Tar­te ta­tin van peer met zou­te ka­ra­mel

1
1
  • 40 g gezouten roomboter
  • 80 g suiker
  • 1 el water

Smelt op een zacht vuur de boter met de suiker en het water. Roer alles goed door en kook het mengsel zachtjes tot het goudgeel van kleur is.

2
2
  • 2 handperen

Schenk de karamel in de 4 taartvormpjes. Schil de peren, halveer ze, verwijder het klokhuis en snijd de peren in parten.

3
3
  • 4 plakjes roomboterbladerdeeg

Leg de parten naast elkaar in de vormpjes. Steek uit elk plakje bladerdeeg een rondje dat iets groter is dan de taartvormpjes.

4
4

Leg het deeg op het fruit en druk het deeg naar binnen. Bewaar de vormpjes tot gebruik in de koelkast.

5
5

Verwarm de oven voor op 200 °C.

6
6

Zet de vormpjes op het rooster in het midden van de oven en bak de taartjes in ca. 20 min. goudbruin en gaar.

7
7

Laat de taartjes 5 min. afkoelen. Leg een bord op een vormpje en keer ze samen.

combinatietip:

Lekker met een bolletje vanille-ijs en halfgeslagen (kaneel)room.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.