Klas­sie­ke Zwit­ser­se ra­clet­te

Het heeft iets weg van de Zwitsere kaasfondue, maar deze raclette kun je als los gerecht of bij het gourmetten eten.

(16)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
bijgerecht Het heeft iets weg van de Zwitsere kaasfondue, maar deze raclette kun je als los gerecht of bij het gourmetten eten. 4 personen
3 16

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • gourmetstel

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Boen de aardappelen schoon en kook ze in ca. 20 min. in de schil gaar. Giet af, laat iets afkoelen en snijd dan ongeschild in plakken. Rangschik de plakken aardappel en kaas op een bord. Zet een kom met de augurkjes en zilveruitjes ernaast.
  2. Leg, aan tafel, een plak kaas in het pannetje en laat het smelten onder het grillelement. Warm 1/4 van de aardappelplakken op de grillplaat op. Leg de aardappelplakken naast elkaar op een bord, leg een plak ham erop en schep de gesmolten kaas erop. Bestrooi de kaas licht met paprikapoeder en peper. Schep wat augurkjes en zilveruitjes naast het raclettegerecht.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 835 kcal
  • eiwit 58 g
  • koolhydraten 22 g
  • vet 56 g
    waarvan verzadigd 33 g
  • natrium 2.330 mg
  • vezels 3 g
Tags
Ook te zien in

Klassieke Zwitserse raclette

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Klas­sie­ke Zwit­ser­se ra­clet­te

1
1
  • 4 vastkokende aardappelen

Boen de aardappelen schoon en kook ze in ca. 20 min. in de schil gaar. Giet af, laat iets afkoelen en snijd dan ongeschild in plakken.

2
2
  • 4 plakken raclettekaas
  • 12 zure augurken
  • 4 el zilveruitjes

Rangschik de plakken aardappel en kaas op een bord. Zet een kom met de augurkjes en zilveruitjes ernaast.

3
3

Leg, aan tafel, een plak kaas in het pannetje en laat het smelten onder het grillelement. Warm 1/4 van de aardappelplakken op de grillplaat op.

4
4
  • 4 plakken rauwe ham

Leg de aardappelplakken naast elkaar op een bord, leg een plak ham erop en schep de gesmolten kaas erop.

5
5
  • 1 snufje paprikapoeder

Bestrooi de kaas licht met paprikapoeder en peper. Schep wat augurkjes en zilveruitjes naast het raclettegerecht.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.