Oma's ap­pel­taart

  • gebak
  • 8 stuks
  • 415 kcal voedingswaarden
    • 30 min. bereiden
    • 30 min. wachten
    • 1 u. 15 min. oventijd
(277)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hollands gebak 8 stuks
3 277

Ingrediënten

Keukenspullen
  • keukenmachine
  • springvorm (∅ 22 cm)

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal stuks waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Snijd de boter in blokjes. Splits de eieren (eiwit wordt niet gebruikt). Meng in de keukenmachine de bloem, ¾ van de basterdsuiker, de boter, de helft van de eierdooier en het zout met het koude water tot een stevig deeg. Vorm het deeg tot een dikke worst, verpak strak in plasticfolie en laat minstens 30 min. in de koelkast rusten.
  2. Verwarm de oven voor op 175 ºC. Schil de appels, snijd in kwarten en verwijder het klokhuis. Snijd de kwarten in plakjes. Schep in een schaal de appelplakjes om met ⅔ van het griesmeel, de koekkruiden, rozijnen en de rest van de basterdsuiker.
  3. Bestuif het werkvlak met bloem. Rol ⅔ van het deeg uit tot een lap van ca. 26 cm doorsnede. Vet de vorm in en bekleed met het deeg. Haal de korst van het brood en snijd in blokjes. Meng het brood met de griesmeel en strooi over de bodem. Doe het appelmengsel in de springvorm.
  4. Rol het resterend deeg uit en snijd in repen. Leg de repen in een vlechtvorm op de appelvulling. Bestrijk de rand van de taart en de deegrepen met de rest van de eierdooiers. Bak de taart in het midden van de oven in ca. 1 uur en 15 min. goudbruin en gaar.
video

Ap­pel-bes­sen­taart bak­ken

Kookles interactief - 00:44 min.
Voedingswaarden (per stuk)
  • energie 415 kcal
  • eiwit 5 g
  • koolhydraten 61 g
  • vet 16 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in

Oma's appeltaart

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal stuks waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Oma's ap­pel­taart

1
1
  • 175 g koude boter
  • 2 eieren

Snijd de boter in blokjes. Splits de eieren (eiwit wordt niet gebruikt).

2
2
  • 300 g bloem
  • 150 g witte basterdsuiker
  • 1 mespunt zout
  • 1 el koud water

Meng in de keukenmachine de bloem, basterdsuiker, boter, de helft van de eierdooier en het zout met het koude water tot een stevig deeg.

3
3

Vorm het deeg tot een dikke worst, verpak strak in plasticfolie en laat minstens 30 min. in de koelkast rusten.

4
4

Verwarm de oven voor op 175 ºC.

5
5
  • 6 appels

Schil de appels, snijd in kwarten en verwijder het klokhuis. Snijd de kwarten in plakjes.

6
6
  • 2 el griesmeel
  • 1 tl koek- en speculaaskruiden
  • 100 g rozijnen
  • 50 g witte basterdsuiker

Schep in een schaal de appelplakjes om met het griesmeel, de koekkruiden, rozijnen en basterdsuiker.

7
7
  • 2 g bloem
  • 2 g koude boter

Bestuif het werkvlak met bloem. Rol ⅔ van het deeg uit tot een lap van ca. 26 cm doorsnede. Vet de vorm in en bekleed met het deeg.

8
8
  • 2 sneetjes wit casinobrood
  • 1 el griesmeel

Haal de korst van het brood en snijd in blokjes. Meng het brood met de griesmeel en strooi over de bodem.

9
9

Doe het appelmengsel in de springvorm. Rol het resterend deeg uit en snijd in repen. Leg de repen in een vlechtvorm op de appelvulling.

10
10

Bestrijk de rand van de taart en de deegrepen met de rest van de eierdooiers.

11
11

Bak de taart in het midden van de oven in ca. 1 uur en 15 min. goudbruin en gaar.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.