Tar­tes aux pru­neaux - Prui­men­taar­tjes

(58)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
frans gebak 4 personen
3 58

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Laat het bladerdeeg ontdooien. Rooster in een droge koekenpan het amandelschaafsel goudbruin. Vet de bakplaat in. Leg de plakjes bladerdeeg op de bakplaat. Snijd met een mes inkepingen in het randje of druk met de tanden van de vork erin. Strooi de suiker in het midden van de bladerdeeg.
  2. Snijd de pruimen in vieren en verwijder de pitten. Leg de stukjes fruit met de bolle kant omhoog op het bladerdeeg. Bak in het midden van oven taartjes in ca. 20 min. goudbruin en gaar.
  3. Haal de taartjes uit de oven en bestrijk de bovenkant van de taartjes direct royaal met de jam (daarvan gaan ze glanzen). Strooi de amandelschaafsel erover en laat de taartjes afkoelen tot lauwwarm of koud. Serveer met de losgeroerde, ongezoete crème fraîche.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 465 kcal
  • eiwit 5 g
  • koolhydraten 36 g
  • vet 34 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in

Tartes aux pruneaux - Pruimentaartjes

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Tar­tes aux pru­neaux - Prui­men­taar­tjes

1
1
  • 4 plakjes bladerdeeg

Laat het bladerdeeg ontdooien.

2
2
  • 2 el amandelschaafsel
  • 2 g boter

Rooster in een droge koekenpan het amandelschaafsel in 2 min. goudbruin. Vet de bakplaat in. Leg de plakjes bladerdeeg op de bakplaat.

3
3
  • 1 el fijne kristalsuiker

Snijd met een mes inkepingen in het randje of druk met de tanden van de vork erin. Strooi de suiker in het midden van de bladerdeeg.

4
4
  • 250 g verse pruimen

Snijd de pruimen in vieren en verwijder de pitten. Leg de stukjes fruit met de bolle kant omhoog op het bladerdeeg.

5
5

Bak in het midden van oven taartjes in ca. 20 min. goudbruin en gaar.

6
6
  • 4 el abrikozenjam

Haal de taartjes uit de oven en bestrijk de bovenkant van de taartjes direct royaal met de jam (daarvan gaan ze glanzen).

7
7
  • 125 ml crème fraîche

Strooi de amandelschaafsel erover en laat de taartjes afkoelen tot lauwwarm of koud. Serveer met de losgeroerde, ongezoete crème fraîche.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.