Ge­fri­tuur­de tofu in ko­kos­saus met snij­bo­nen

(35)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hoofdgerecht 4 personen
3 35

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • frituurpan

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verhit olie in een frituurpan tot 175 °C. Snijd tofu in blokjes en dep met keukenpapier droog. Frituur de blokjes in 3 min. goudbruin en laat op keukenpaier uitlekken. Kook de mie in ruim kokend water met zout volgens de aanwijzingen op de verpakking. Haal de slierten met een vork los. Snijd de snijbonen in ruiten en laat 6 min. met de mie meekoken.
  2. Breng in een hapjespan kokosmelk met ketjap en komijn aan de kook. Snijd de tomaat in blokjes en voeg samen met de tofu toe en laat 5 min. sudderen. Breng mengsel op smaak met peper en zout en eventueel extra ketjap. Laat mie en snijbonen uitlekken en verdeel over borden. Schep de kokossaus erover.

Tip:

prijs per persoon 1.80 (in juli 2004)

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 715 kcal
  • eiwit 34 g
  • koolhydraten 81 g
  • vet 28 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in

Gefrituurde tofu in kokossaus met snijbonen

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Ge­fri­tuur­de tofu in ko­kos­saus met snij­bo­nen

1
1
  • 750 tofu

Verhit olie in een frituurpan tot 175 °C. Snijd tofu in blokjes en dep met keukenpapier droog.

2
2
  • 400 g mienestjes

Frituur de blokjes in 3 min. goudbruin en laat op keukenpaier uitlekken. Kook de mie in ruim kokend water met zout volgens de aanwijzingen op de verpakking.

3
3
  • 400 g snijbonen

Haal de slierten met een vork los. Snijd de snijbonen in ruiten en laat 6 min. met de mie meekoken.

4
4
  • 200 ml kokosmelk
  • 5 el ketjap asin
  • 1 tl gemalen komijn (djinten)
  • 2 tomaten

Breng in een hapjespan kokosmelk met ketjap en komijn aan de kook. Snijd de tomaat in blokjes en voeg samen met de tofu toe en laat 5 min. sudderen.

5
5

Breng mengsel op smaak met peper en zout en eventueel extra ketjap. Laat mie en snijbonen uitlekken en verdeel over borden. Schep de kokossaus erover.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.