Boe­ren­ap­pel­ca­ke

Appel + cake = succes verzekerd! Zalig zoet en lekker fruitig.

  • gebak
  • 12 stuks
  • 295 kcal voedingswaarden
    • 15 min. bereiden
    • 5 min. wachten
    • 1 u. 15 min. oventijd
(172)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hollands gebak Appel + cake = succes verzekerd! Zalig zoet en lekker fruitig. 12 stuks
3 172

Ingrediënten

Keukenspullen
  • keukenmachine
  • cakevorm (26 cm)

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal stuks waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 150 °C.
  2. Schil de appels en snijd ze in stukjes. Doe de appelstukjes in een kom. Rasp de gele schil van de citroen en pers hem uit boven de de appel. Meng de appel, kaneel en de citroenrasp in de kom.
  3. Klop de boter, suiker en het zout in een keukenmachine in 10 min. tot een licht romig mengsel. Voeg de eieren en het cakemeel in één keer toe en meng het geheel op de laagste stand tot een glad beslag. Mix het vervolgens nog op de hoogste snelheid tot een luchtig beslag. Spatel de appelstukjes door het beslag. Vet de cakevorm in en bestuif met wat cakemeel. Schep het beslag in de cakevorm strijk de bovenkant glad met een spatel. Schuif de cakevorm in de oven, 1 richel onder het midden. Bak de cake in 65-75 min. goudbruin en gaar.
  4. Als je er een satéstokje in steekt en deze er schoon uit komt is de cake gaar. Neem de cakevorm uit de oven en laat 5 min. in de vorm afkoelen. Laat de cake voorzichtig uit de vorm glijden, plaats hem op een rooster en laat verder afkoelen. Snijd de afgekoelde cake vlak voor het serveren in plakken.

bewaartip:

Je kunt de cake ook in plakken snijden en dan tot het serveren verpakt in vershoudfolie bewaren.

video

Mar­mer­ca­ke bak­ken

Kookles - 08:10 min.
Voedingswaarden (per stuk)
  • energie 295 kcal
  • eiwit 3 g
  • koolhydraten 28 g
  • vet 19 g
    waarvan verzadigd 11 g
  • natrium 123 mg
  • vezels 1 g
Tags
Ook te zien in

Boerenappelcake

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal stuks waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Boe­ren­ap­pel­ca­ke

1
1

Verwarm de oven voor op 150 °C.

2
2
  • 2 mildzoete appels

Schil de appels en snijd ze in stukjes. Doe de appelstukjes in een kom.

3
3
  • ½ citroen
  • 1 tl kaneel

Rasp de gele schil van de citroen en pers hem uit boven de de appel. Meng de appel, kaneel en de citroenrasp in de kom.

4
4
  • 200 g boter
  • 200 g fijne suiker
  • 1 mespunt zout

Klop de boter, suiker en het zout in een keukenmachine in 10 min. tot een licht romig mengsel.

5
5
  • 4 eieren
  • 200 g boerencakemeel

Voeg de eieren en het cakemeel in één keer toe en meng het geheel op de laagste stand tot een glad beslag.

6
6

Mix het vervolgens nog op de hoogste snelheid tot een luchtig beslag. Spatel de appelstukjes door het beslag.

7
7
  • 2 g boerencakemeel

Vet de cakevorm in en bestuif met wat cakemeel. Schep het beslag in de cakevorm strijk de bovenkant glad met een spatel.

Tip: De cakevorm mag voor niet meer dan 3/4 gevuld zijn.

8
8

Schuif de cakevorm in de oven, 1 richel onder het midden. Bak de cake in 65-75 min. goudbruin en gaar.

9
9

Als je er een satéstokje in steekt en deze er schoon uit komt is de cake gaar. Neem de cakevorm uit de oven en laat 5 min. in de vorm afkoelen.

10
10

Laat de cake voorzichtig uit de vorm glijden, plaats hem op een rooster en laat verder afkoelen. Snijd de afgekoelde cake vlak voor het serveren in plakken.

bewaartip:

Je kunt de cake ook in plakken snijden en dan tot het serveren verpakt in vershoudfolie bewaren.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.