Vis­pak­ket­jes met ven­kel en to­ma­ten­saus

(37)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hoofdgerecht 2 personen
3 37

Ingrediënten

Keukenspullen
  • stoompan
  • bakpapier

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

In pan olie verhitten en knoflook 30 sec. zachtjes bakken. Tomatenblokjes toevoegen en 1 min. verwarmen. Azijn en honing toevoegen en saus 5 min. op matig vuur verwarmen. Op smaak brengen met tabasco en zout. Intussen venkel halveren en kern eruit snijden. Groen aparthouden. Venkel in zeer dunne repen snijden (of schaven). Venkel in midden van twee vellen bakpapier (ca. 40 x 50 cm) leggen. Vis erop leggen en met zout en peper bestrooien. Tomatensaus over vis scheppen. Pakketjes losjes rond vis dichtvouwen, zodat stoom goed kan circuleren. Pakketjes boven stoom in 12-15 min. gaarstomen. Pakketjes op bord leggen en aan tafel openen. Serveren met pasta.

Tip:

Zeewolf is te vervangen door roodbaars- of kabeljauwfilet. De pakketjes kunnen ook in de oven worden bereid.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 195 kcal
  • eiwit 25 g
  • koolhydraten 9 g
  • vet 7 g
Tags
Ook te zien in

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.