Mie-wok­scho­tel met pak­soi

Paksoi wordt veel gebruikt in de Chinese keuken. Niet voor niets, de pittige smaak doet 't goed in veel gerechten.

(64)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hoofdgerecht Paksoi wordt veel gebruikt in de Chinese keuken. Niet voor niets, de pittige smaak doet 't goed in veel gerechten. 4 personen
3 64

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • wok

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Kook de mie volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af en laat uitlekken. Maak de paksoi schoon en snijd in repen. Maak de paprika schoon en snijd in stukjes. Snijd de ui in halve ringen. Verhit de olie in een wok en roerbak de ui en tofu 2 min.
  2. Schep de paprika en paksoi door de tofu en bak 3 min. mee. Warm de ketjap 1 min. mee. Schep de mie door het groentemengsel en roerbak 1 min. Verdeel de mie over de borden en bestrooi met seroendeng.

combinatietip:

Lekker met Thaise chilisaus.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 500 kcal
  • eiwit 19 g
  • koolhydraten 56 g
  • vet 21 g
    waarvan verzadigd 4 g
  • natrium 535 mg
  • vezels 6 g
Tags
Ook te zien in
Receptkaart 2004 week 10-11

Mie-wokschotel met paksoi

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Mie-wok­scho­tel met pak­soi

1
1
  • 250 g Chinese eiermie
  • 1 struik paksoi

Kook de mie volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af en laat uitlekken. Maak de paksoi schoon en snijd in repen.

2
2
  • 1 rode paprika
  • 1 ui
  • 4 el zonnebloemolie
  • 180 g tofuroerbakreepjes pittig

Maak de paprika schoon en snijd in stukjes. Snijd de ui in halve ringen. Verhit de olie in een wok en roerbak de ui en tofu 2 min.

3
3
  • 50 ml ketjap manis

Schep de paprika en paksoi door de tofu en bak 3 min. mee. Warm de ketjap 1 min. mee.

4
4
  • 4 el seroendeng

Schep de mie door het groentemengsel en roerbak 1 min. Verdeel de mie over de borden en bestrooi met seroendeng.

combinatietip:

Lekker met Thaise chilisaus.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.