Wit­te-bo­nen­soep met pas­ta

  • hoofdgerecht
  • 4 personen
  • 450 kcal voedingswaarden
    • 30 min. bereiden
    • 13 u. 30 min. wachten
(20)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
italiaans hoofdgerecht 4 personen
3 20

Ingrediënten

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Witte bonen minstens 12 uur in koud water laten weken. Hierna afgieten en afspoelen onder koud water. Bonen in 1 uur en 30 min. gaarkoken, in vergiet onder koud water afspoelen en laten uitlekken.
  2. In (soep)pan ui 3 min. in olie fruiten. Wortel en knolselderij toevoegen en 3 min. meebakken. Wijn, azijn en tomatenblokjes toevoegen. Geheel nog 5 min. zachtjes laten koken. Hete bouillon erbij schenken. Bonen en pasta door soep roeren en ca. 8 min. zachtjes laten koken, tot pasta beetgaar is. Pittig op smaak brengen met zout en peper. Soep in vier diepe borden scheppen en bestrooien met peterselie en kaas. Lekker met knapperige ciabatta en groene-olijventapenade.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 450 kcal
  • eiwit 20 g
  • koolhydraten 57 g
  • vet 14 g
Tags
Ook te zien in

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.