Bis­cuit­rol met li­moen­crè­me en zo­mer­fruit

(20)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
nagerecht 12 stuks
3 20

Ingrediënten

Keukenspullen
  • bakpapier

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal stuks waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Oven voorverwarmen op 175 °C. In grote pan laag water aan de kook brengen. Eieren boven hittebestendige kom breken. Mespunt zout en 100 g suiker toevoegen. Vuur laag draaien en kom in pan hangen (au bain marie). Met mixer eimassa 10 min. kloppen, tot dikke, luchtige massa ontstaat die als lint van gardes loopt. Kom uit pan nemen. Bloem en maizena in gedeelten boven eimassa zeven en erdoor spatelen. Bakplaat bekleden met bakpapier en bestuiven met bloem. Biscuitbeslag op bakplaat scheppen en met spatel of pannenkoekmes uitstrijken tot rechthoek van ca. 35 x 30 cm en 1 cm dikte. Deeg in 10 min. lichtbruin en gaar bakken. Bakplaat uit oven nemen. Bakpapier met deeg eraf tillen en op werkvlak leggen. Deeg meteen oprollen.
  2. Van halve limoen schil raspen en vrucht uitpersen. Andere helft in dunne plakjes snijden. Mascarpone, rest van suiker, limoensap en rasp in kom door elkaar roeren. Afgekoelde biscuitdeeg voorzichtig uitrollen en bestrijken met limoencrème. Fruit erover verdelen en deegplak opnieuw oprollen. Taart op schaal leggen, garneren met plakjes limoen en royaal bestrooien met poedersuiker.
video

Bis­cuit­bo­dem ma­ken

Instructievideo - 02:16 min.
Voedingswaarden (per stuk)
  • energie 210 kcal
  • eiwit 5 g
  • koolhydraten 20 g
  • vet 12 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.