Sco­nes met olij­ven en krui­den­room

  • brunch
  • 8 personen
  • 460 kcal voedingswaarden
    • 25 min. bereiden
    • 15 min. wachten
(66)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
engels brunch 8 personen
3 66

Ingrediënten

Keukenspullen
  • bakplaat, bekleed met bakpapier
  • ronde uitsteekvorm (of glas, doorsnee 6 cm)

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Verwarm de oven voor op 225 °C. Meng in een kom het bakmeel met 1/2 tl zout. Wrijf met je vingertoppen de boter door het meel. Meng het ei erdoor. Schenk de karnemelk in scheutjes erbij. Meng dan de olijven en de tomaten erdoor. Kneed het mengsel tot soepel deeg. Rol op een met bloem bestoven werkvlak het deeg uit tot een lap van ca. 3 1/2 cm dik. Steek met de uitsteekvorm 4 cirkels uit het deeg. Leg de scones op de bakplaat en bestrijk deze met karnemelk. Bak de scones in het midden van de oven in 15 min. gaar en lichtbruin. Laat ze afkoelen tot lauwwarm of koud en serveer met de roomkaas.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 460 kcal
  • eiwit 13 g
  • koolhydraten 57 g
  • vet 20 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.