Te­lor boem­boe ba­li - ge­kook­te ei­e­ren in chi­li­saus

Dit pittige bijgerecht is onmisbaar bij een Indische rijsttafel.

(120)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
indonesisch bijgerecht Dit pittige bijgerecht is onmisbaar bij een Indische rijsttafel. 6 personen
4 120

Ingrediënten

6 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • wok

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Kook de eieren in 8 min. hard. Snipper de sjalotten fijn, snijd de tomaten in blokjes en pers de teentjes knoflook. Spoel de eieren onder koud stromend water af en pel ze. Fruit de sjalot in de wok 1 min. in de olie. Bak de tomaat en knoflook 2 min. mee. Roer de chilisaus, ketjap en het water erdoor. Breng op smaak met zout. Leg de eieren in de saus en laat 5 min. zachtjes sudderen.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 180 kcal
  • eiwit 8 g
  • koolhydraten 18 g
  • vet 9 g
    waarvan verzadigd 2 g
  • natrium 430 mg
  • vezels 1 g
Tags
Ook te zien in

Telor boemboe bali - gekookte eieren in chilisaus

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Te­lor boem­boe ba­li - ge­kook­te ei­e­ren in chi­li­saus

1
1
  • 6 eieren
  • 3 sjalotten
  • 4 tomaten
  • 2 tenen knoflook

Kook de eieren in 8 min. hard. Snipper de sjalotten fijn, snijd de tomaten in blokjes en pers de teentjes knoflook.

2
2
  • 2 el olie

Spoel de eieren onder koud stromend water af en pel ze. Fruit de sjalot in de wok 1 min. in de olie. Bak de tomaat en knoflook 2 min. mee.

3
3
  • 6 el zoete chilisaus
  • 6 el ketjap manis
  • 125 ml water

Roer de chilisaus, ketjap en het water erdoor. Breng op smaak met zout. Leg de eieren in de saus en laat 5 min. zachtjes sudderen.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.