Wor­tel­dip met chi­li­saus

  • bijgerecht
  • 4 personen
  • 40 kcal voedingswaarden
    • 5 min. bereiden
    • 30 min. wachten
(16)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
bijgerecht 4 personen
3 16

Ingrediënten

Keukenspullen
  • staafmixer of keukenmachine

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Kook de wortelen in 6 min. beetgaar en giet af. Pureer de wortelen, olie, chilisaus en knoflookpuree met de staafmixer of in de keukenmachine tot een gladde saus.
  2. Schep de dip in een bakje en breng op smaak met peper en zout. Laat de smaken minimaal 30 min. intrekken.

Tip:

Deze dip is heerlijk voor o.a. rauwkost, bruschette, soepstengels, dunne schijfjes stokbrood of chips.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 40 kcal
  • eiwit 0 g
  • koolhydraten 4 g
  • vet 3 g
Tags
Ook te zien in
Kookboek: Gek met groente

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.