Len­tic­chie in umi­do (ge­stoof­de lin­zen)

(10)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
italiaans bijgerecht 4 personen
3 10

Ingrediënten

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Ui pellen en snipperen. Plakjes bacon en salie in reepjes snijden. In pan 1 el olie verwarmen en ui, bacon en salie 5 min. zachtjes bakken. Linzen in vergiet doen en afspoelen met koud water. Linzen en 2 el water door uimengsel scheppen. Deksel op pan leggen en gerecht nog 10 min. stoven, af en toe omscheppen. Linzenschotel overdoen in warme serveerschaal. Bedruppelen met olie en bestrooien met zwarte peper. Lekker bij gebakken varkens- of kalfsvlees.

Tip:

In plaats van salie kan ook oregano gebruikt worden. Reken voor gedroogde kruiden de dubbele hoeveelheid.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 150 kcal
  • eiwit 6 g
  • koolhydraten 10 g
  • vet 10 g
Tags
Ook te zien in

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.