Sal­sic­ce con len­tic­chie (Ita­li­aan­se lin­zen­scho­tel)

(80)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
italiaans hoofdgerecht 4 personen
4 80

Ingrediënten

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Spoel de linzen in een zeef af met koud water en laat ze uitlekken. Verhit 1 eetlepel olie in een braadpan en bak hierin de spekblokjes in 5 minuten op middelhoog vuur uit. Schep de ui en bleekselderij erbij en bak het geheel 3-4 minuten.
  2. Roer de linzen en blokjes tomaat met aanhangend vocht door het spek-groentemengsel en schenk de bouillon erbij. Breng het geheel op smaak met zout en (versgemalen) peper en breng het aan de kook. Laat het met de deksel op de pan in 40 minuten op zacht vuur gaar worden.
  3. Verhit de rest van de olie in een koekenpan en bak hierin de saucijsjes in 10 minuten rondom bruin en gaar. Serveer ze bij de linzen.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 740 kcal
  • eiwit 22 g
  • koolhydraten 41 g
  • vet 45 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.