He­mel en aar­de

(29)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hollands bijgerecht 4 personen
3 29

Ingrediënten

Keukenspullen
  • keukenpapier
  • aardappelstamper

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Aardappels schillen en wassen. Appels schillen en klokhuizen verwijderen. Aardappels en appels in vieren snijden. In pan met water en wat zout aardappels in ca. 20 minuten gaar koken. Intussen in andere pan appels met klein laagje water en kaneelstokje in 10 à 15 minuten tot grove moes koken. In droge koekenpan spekjes knapperig bakken. Spekjes uit pan nemen en op keukenpapier laten uitlekken. Suiker door appelmoes mengen. Aardappels afgieten en met stamper grof pureren. Appelmoes door aardappelpuree mengen en spekjes erover verdelen.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 465 kcal
  • eiwit 16 g
  • koolhydraten 59 g
  • vet 18 g
Tags
Ook te zien in
Kookboek: Nederland

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.