Boe­ren­kool met brie­gra­tin

(101)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hoofdgerecht 4 personen
3 101

Ingrediënten

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Aardappels schillen, wassen, halveren en met boerenkool en zout in 20 minuten gaarkoken. In droge koekenpan spekreepjes knapperig bakken. Tomaten schoonmaken. Tomaten en brie in plakken snijden. Grill voorverwarmen. Van aardappels, boerenkool en melk smeuïge stamppot maken. Spekjes door stamppot scheppen. Op smaak brengen met zout en peper. Stamppot in ovenschaal scheppen. Plakjes brie en tomaat dakpansgewijs over stamppot verdelen. Schaal onder grill plaatsen tot brie gesmolten is en begint te kleuren.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 580 kcal
  • eiwit 31 g
  • koolhydraten 49 g
  • vet 29 g
Tags
Ook te zien in
Receptkaart 2003 week 48-49

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.