Ge­stoof­de zee­kraal

(58)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hollands bijgerecht 4 personen
3 58

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • zeef

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verhit de boter in een pan en verwarm de zeekraal al omscheppend op laag vuur ca. 2 min. Schenk het citroensap en het water erbij. Laat de zeekraal afgedekt in ca. 10 min. gaar stoven.
  2. Wrijf de beschuit boven een pan door een zeef. Schep de zeekraal met de beschuit om en breng op smaak met peper.

variatietip:

In Zeeland wordt ook veel prei geteeld. Prei kun je op dezelfde typisch Zeeuwse manier bereiden als de zeekraal. Neem voor 4 personen 600 g in stukken gesneden preistronken. Stoof de prei zonder water in ca. 15 min. gaar.

combinatietip:

Serveer met gepocheerde vis met hollandaisesaus en rijst.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 60 kcal
  • eiwit 2 g
  • koolhydraten 5 g
  • vet 3 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in
Kookboek: Nederland

Gestoofde zeekraal

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Ge­stoof­de zee­kraal

1
1
  • 1 el boter
  • 400 g zeekraal
  • 2 el citroensap
  • 2 el kraanwater

Verhit de boter in een pan en verwarm de zeekraal al omscheppend op laag vuur ca. 2 min. Schenk het citroensap en het water erbij.

2
2

Laat de zeekraal afgedekt in ca. 10 min. gaar stoven.

3
3
  • 1 beschuit

Wrijf de beschuit boven een pan door een zeef. Schep de zeekraal met de beschuit om en breng op smaak met peper.

variatietip:

In Zeeland wordt ook veel prei geteeld. Prei kun je op dezelfde typisch Zeeuwse manier bereiden als de zeekraal. Neem voor 4 personen 600 g in stukken gesneden preistronken. Stoof de prei zonder water in ca. 15 min. gaar.

combinatietip:

Serveer met gepocheerde vis met hollandaisesaus en rijst.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.