Ei­e­ren in een pot­je

Als je dít ontbijtje serveert op bed, scoor je echt punten!

  • ontbijt
  • 4 personen
  • 190 kcal voedingswaarden
    • 30 min. bereiden
    • 15 min. oventijd
(44)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
ontbijt Als je dít ontbijtje serveert op bed, scoor je echt punten! 4 personen
3 44

Ingrediënten

Keukenspullen
  • 4 éénpersoonssouffléschaaltjes
  • braadslede

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 175 °C.
  2. Knip de bieslook heel fijn boven een kommetje. Leg de blaadjes basilicum op elkaar, en rol ze in de lengte op tot 'sigaartje' en knip in dunne reepjes.
  3. Schep in elk ingevet souffléschaaltje 1 el slagroom. Verdeel de helft van de verse kruiden over de schaaltjes. Strooi de peper en eventueel zout erover. Breek boven elk schaaltje 1 ei en schep op elk ei weer 1 el slagroom. Verdeel de rest van de bieslook en basilicum erover. Strooi de kaas, peper en eventueel zout erover. Vul de braadslede (of grote ovenschaal) tot de helft met heet water.
  4. Zet de schaaltjes in de braadslede. Zet de braadslede in het midden van de oven laat de eieren in ca. 15 min. stollen.

serveertip:

Serveren met in repen gesneden geroosterd witbrood.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 190 kcal
  • eiwit 10 g
  • koolhydraten 1 g
  • vet 16 g
    waarvan verzadigd 9 g
  • natrium 177 mg
  • vezels 0 g
Tags
Ook te zien in

Eieren in een potje

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Ei­e­ren in een pot­je

1
1

Verwarm de oven voor op 175 °C.

2
2
  • 7½ g verse basilicum
  • 12½ g verse bieslook

Knip de bieslook heel fijn boven een kommetje. Leg de blaadjes basilicum op elkaar, en rol ze in de lengte op tot 'sigaartje' en knip in dunne reepjes.

3
3
  • 4 el slagroom

Schep in elk ingevet souffléschaaltje 1 el slagroom. Verdeel de helft van de verse kruiden over de schaaltjes. Strooi de peper en eventueel zout erover.

4
4
  • 4 eieren
  • 4 el slagroom

Breek boven elk schaaltje 1 ei en schep op elk ei weer 1 el slagroom. Verdeel de rest van de bieslook en basilicum erover.

5
5
  • 4 el geraspte belegen kaas

Strooi de kaas, peper en eventueel zout erover. Vul de braadslede (of grote ovenschaal) tot de helft met heet water.

6
6

Zet de schaaltjes in de braadslede. Zet de braadslede in het midden van de oven laat de eieren in ca. 15 min. stollen.

serveertip:

Serveren met in repen gesneden geroosterd witbrood.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.