Toast met zelf­ge­maak­te ei­er­sa­la­de

Maak van je ontbijt iets bijzonders met zelfgemaakte eiersalade. Lekkerder kun je je dag niet starten.

(30)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hollands ontbijt Maak van je ontbijt iets bijzonders met zelfgemaakte eiersalade. Lekkerder kun je je dag niet starten. 4 personen
3 30

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Breng in een pan met water de eieren aan de kook en laat in 8 min. hard koken. Giet af en laat schrikken (onder koud stromend water afspoelen). Laat de eieren afkoelen. Pel de eieren en prak met een vork in een kom grof. Roer de mayonaise erdoor. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
  2. Knip de tuinkers boven een kom los. Halveer de ham in de lengte. Let op elke cracotte een plak ham en smeer er royaal eiersalade op. Leg de andere cracotte erop. Strooi de tuinkers erover.
video

Ei ko­ken

Instructievideo - 01:51 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 225 kcal
  • eiwit 13 g
  • koolhydraten 14 g
  • vet 13 g
    waarvan verzadigd 3 g
  • natrium 430 mg
  • vezels 1 g
Tags
Ook te zien in

Toast met zelfgemaakte eiersalade

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Toast met zelf­ge­maak­te ei­er­sa­la­de

1
1
  • 6 eieren

Breng in een pan met water de eieren aan de kook en laat in 8 min. hard koken. Giet af en laat schrikken (onder koud stromend water afspoelen).

Ei koken

Instructievideo

01:51 min.

2
2
  • 4 el yoghurtmayonaise

Laat de eieren afkoelen. Pel de eieren en prak met een vork in een kom grof. Roer de mayonaise erdoor. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

3
3
  • 1 bakje tuinkers
  • 2 plakjes achterham
  • 8 cracottes naturel

Knip de tuinkers boven een kom los. Halveer de ham in de lengte. Let op elke cracotte een plak ham en smeer er royaal eiersalade op.

4
4

Leg de andere cracotte erop. Strooi de tuinkers erover.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.