Lokum (Turks fruit)

  • nagerecht
  • 21 stuks
  • 70 kcal voedingswaarden
    • 35 min. bereiden
    • 8 uur wachten
(39)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
turks nagerecht 21 stuks
4 39

Ingrediënten

Keukenspullen
  • rasp
  • citruspers
  • bakpapier
  • cakevorm inhoud ca. 1 1 /2 liter

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal stuks waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Sinaasappel goed schoonboenen. Schil eraf raspen en sinaasappel uitpersen. Pistachenootjes fijn hakken. In pan 1/2 dl water met sinaasappelsap en -rasp aan de kook brengen. Suiker toevoegen en al roerend oplossen. Gelatine ca. 5 minuten in ruim koud water weken. Van maizena 1 el bewaren, rest van maizena met 3 el water en citroensap tot glad papje roeren. Al roerend aan siroop toevoegen. Op hoog vuur ca. 5 minuten koken, tot siroop ingedikt en stroperig is. Pan van vuur nemen. Gelatine goed uitknijpen en al roerend in hete siroop oplossen. Pistachenootjes erdoor roeren. Vorm dun invetten met olie. Siroop erin schenken en siroop in koelkast in ca. 8 uur laten afkoelen en laten opstijven.
  2. Achtergehouden maizena met poedersuiker zeven. Plank met helft van mengsel bestuiven en Turks fruit erop storten. Met natgemaakt, scherp mes in 21 stukjes snijden. Rest van poedersuikermengsel erover strooien. Blokjes erdoor wentelen zodat alle kanten bedekt zijn. Turks fruit in afgesloten trommel met stukjes bakpapier ertussen bewaren (ca. 2 weken houdbaar). Serveren bij een kopje thee of (Turkse) koffie.
Voedingswaarden (per stuk)
  • energie 70 kcal
  • eiwit 0 g
  • koolhydraten 14 g
  • vet 1 g
Tags
Ook te zien in
Kookboek: Turkije

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.