Ta­gli­a­tel­le met ge­ma­ri­neer­de haas

  • hoofdgerecht
  • 4 personen
  • 665 kcal voedingswaarden
    • 1 u. 55 min. bereiden
    • 4 uur wachten
(24)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
italiaans hoofdgerecht 4 personen
3 24

Ingrediënten

Keukenspullen
  • keukenpapier

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Hazenbouten bestrooien met zout en peper en in kom leggen. Wijn erover schenken. Selderij en wortel schoonmaken, wassen en in stukjes snijden. Ui pellen en snipperen. Selderij, wortel, ui, laurier en zwarte peperkorrels aan bouten toevoegen. Kom afgedekt ca. 4 uur in koelkast zetten. Af en toe omscheppen.
  2. Bouten uit kom nemen en droogdeppen met keukenpapier. In pan olie verhitten en hazenbouten in ca. 10 minuten rondom bruin braden. Hazenbouten met marinade en fond aan de kook brengen en in ca. 1 1/2 uur gaarstoven. Af en toe keren. Hazenbouten uit pan nemen. Saus zeven en opnieuw aan de kook brengen. Saus op hoog vuur tot 2 1/2 dl inkoken. Vlees van hazenbout afnemen en in stukken snijden. Vlees terug in saus doen en warmhouden. Tagliatelle volgens gebruiksaanwijzing koken. Laagje tagliatelle op schaal leggen. Helft van saus en vlees erover verdelen. Rest van tagliatelle erop leggen en rest van saus en haas erover verdelen. Bestrooien met Parmezaanse kaas. Serveren met groene salade.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 665 kcal
  • eiwit 62 g
  • koolhydraten 59 g
  • vet 20 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in
Kookboek: Italië

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.