An­sjo­vis-knof­look­dip met rau­we groen­ten

(9)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
italiaans voorgerecht 4 personen
4 9

Ingrediënten

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Paprika wassen, in kwarten snijden en schoonmaken. Kwarten elk in 8 rechthoekige stukjes snijden. Bleekselderij wassen, in lengte halveren en in reepjes snijden. Peentjes schoonmaken, wassen en in dunne repen snijden. Knoflook pellen en fijnhakken. Ansjovisfilets laten uitlekken en fijnsnijden.
  2. In steelpan met dikke bodem olie op laag vuur verwarmen. Knoflook toevoegen en kort meewarmen, niet laten kleuren. Ansjovis toevoegen en op heel laag vuur ca. 5 minuten al kloppend met vork verwarmen en laten smelten (olie niet laten borrelen). Boter erdoor roeren en laten smelten. Ansjovisdip serveren op warmhoudplaatje. Serveren met groenten en eventueel blokjes (warme) ciabatta.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 465 kcal
  • eiwit 8 g
  • koolhydraten 5 g
  • vet 46 g
Tags
Ook te zien in
Kookboek: Italië

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.