Witlofstamppot met gerookte zalm
500 kcal
35 min. bereiden
Ingrediënten
Aantal personen
1½ kilo
500 g
2 el
1 bekertje
2 bakjes
1 bakje
Dit heb je nodig
pureestamper
Ontdek meer van dit soort gerechten
Ook te zien in
2003 nr. 01 - Koken met gemak
Kook de aardappelen in een pan met weinig water en zout in 20 min. gaar. Haal de onderkant van de stronken witlof, snijd de stronken in ringen en verwijder de harde kernen. Verhit de boter in een wok en bak de witlof al omscheppend in 5 min. beetgaar. Giet de aardappelen af; vang een deel van het kookvocht op. Stamp de aardappelen in de pan met de crème fraîche en eventueel wat kookvocht tot een smeuïge puree. Meng met de witlof, de zalm en de dille. Breng de stamppot op smaak met (versgemalen) peper en zout en warm nog even door.
- algemeenBak 3 bosuitjes, in ringetjes gesneden, even mee met de witlof of roer 2 el fijngesneden bieslook door de stamppot.
Witlofstamppot met gerookte zalm

hoofdgerecht
4 personen
500 kcal
35 min. bereiden
Aan de slag
Kook de aardappelen in een pan met weinig water en zout in 20 min. gaar. Haal de onderkant van de stronken witlof, snijd de stronken in ringen en verwijder de harde kernen. Verhit de boter in een wok en bak de witlof al omscheppend in 5 min. beetgaar. Giet de aardappelen af; vang een deel van het kookvocht op. Stamp de aardappelen in de pan met de crème fraîche en eventueel wat kookvocht tot een smeuïge puree. Meng met de witlof, de zalm en de dille. Breng de stamppot op smaak met (versgemalen) peper en zout en warm nog even door.
algemeen:Bak 3 bosuitjes, in ringetjes gesneden, even mee met de witlof of roer 2 el fijngesneden bieslook door de stamppot.
Lekker van Albert Heijn: /allerhande
Ingrediënten
(Op basis van 4 personen)
1½ kilo kruimige aardappels
500 g witlof
2 el boter
1 bekertje crème fraîche
2 bakjes gerookte zalmblokjes
1 bakje verse dille
Dit heb je nodig
pureestamper




