Wit­lofstamp­pot met ge­rook­te zalm

(203)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hoofdgerecht 4 personen
3 203

Ingrediënten

Keukenspullen
  • pureestamper

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Kook de aardappelen in een pan met weinig water en zout in 20 min. gaar. Haal de onderkant van de stronken witlof, snijd de stronken in ringen en verwijder de harde kernen. Verhit de boter in een wok en bak de witlof al omscheppend in 5 min. beetgaar. Giet de aardappelen af; vang een deel van het kookvocht op. Stamp de aardappelen in de pan met de crème fraîche en eventueel wat kookvocht tot een smeuïge puree. Meng met de witlof, de zalm en de dille. Breng de stamppot op smaak met (versgemalen) peper en zout en warm nog even door.

Tip:

Bak 3 bosuitjes, in ringetjes gesneden, even mee met de witlof of roer 2 el fijngesneden bieslook door de stamppot.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 500 kcal
  • eiwit 20 g
  • koolhydraten 58 g
  • vet 21 g
Tags
Ook te zien in

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.