Ha­zen­rug­fi­let in rau­we ham met sja­lot­ten-tijm­saus

  • hoofdgerecht
  • 4 personen
  • 445 kcal voedingswaarden
    • 40 min. bereiden
    • 30 min. wachten
(25)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hoofdgerecht 4 personen
3 25

Ingrediënten

Keukenspullen
  • plasticfolie
  • lage ovenschaal

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Sjalotjes pellen en in grove stukken snijden. Tijmblaadjes van takjes rissen. Sinaasappel schoonboenen, schil raspen en sinaasappel uitpersen. In pan 25 g boter verhitten en sjalotjes in ca. 5 minuten zachtjes bruinbakken. Helft van whisky erover schenken en ca. 2 minuten laten sudderen. Tijm, sinaasappelrasp en -sap toevoegen. Sjalotjes in ca. 10 minuten zachtjes gaar sudderen, vocht laten verdampen. Marmelade erdoor scheppen. Hazenrugfilets uitspreiden en smalle punten zover terugklappen dat filets overal even dik zijn. Rond elke filet plakje ham wikkelen. Filets tot gebruik in plasticfolie gewikkeld in koelkast leggen.
  2. Filets uit folie nemen en in ca. 30 minuten op kamertemperatuur laten komen. Oven voorverwarmen op 150 °C. In koekenpan rest van boter verhitten. Filets in ca. 2 minuten bruinbakken. Vlees in schaal leggen en in oven in ca. 6 minuten van binnen rosé laten worden. Rest van whisky door bakvet roeren en laten verdampen. Sjalottensaus erdoor roeren en even meewarmen. Filets schuin in plakken snijden en op vier borden leggen. Sjalottenmarmelade in midden scheppen. Serveren met knolselderijpuree.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 445 kcal
  • eiwit 37 g
  • koolhydraten 31 g
  • vet 17 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.