Knof­look­bief­stuk met fri­tes en sa­la­de

(14)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hoofdgerecht 1 personen
3 14

Ingrediënten

Keukenspullen
  • keukenpapier
  • frituurpan

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Frituurolie verhitten. Knoflook pellen en in plakjes snijden. Biefstuk bestrooien met zout en (versgemalen) zwarte peper. Aardappelpartjes in ca. 5 minuten goudbruin frituren. In koekenpan boter verhitten, biefstuk in ca. 4 minuten rondom bruin en van binnen rosé bakken. Laatste minuut plakjes knoflook meebakken (niet donker laten kleuren, dan wordt knoflook bitter). Aardappelpartjes laten uitlekken op keukenpapier. Biefstuk op bord leggen, knoflookboter eroverheen schenken. Aardappelpartjes naast vlees leggen, bestrooien met zout. In kom dressing (uit verpakking) door salade scheppen. Salade er apart bij geven.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 665 kcal
  • eiwit 38 g
  • koolhydraten 40 g
  • vet 39 g
Tags
Ook te zien in

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.