Var­kens­haas met boe­ren­jon­gens

(60)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hollands hoofdgerecht 4 personen
3 60

Ingrediënten

Keukenspullen
  • cocktailprikkers
  • keukenpapier
  • aluminiumfolie

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Vlees droogdeppen met keukenpapier, met mosterd bestrijken en bestrooien met tijm, zout en peper. Indien nodig dunne deel van varkenshaasjes dubbelvouwen en met cocktailprikker vastzetten, zodat vlees overal even gaar wordt. In braadpan boter verhitten. Vlees rondom bruin laten worden. Vuur lager zetten en varkenshaasjes in 15-20 min. gaar braden, af en toe keren. Intussen frituurolie verhitten. Vlees uit pan nemen (bakvet in pan laten), in aluminiumfolie verpakken en nog 5 min. laten rusten. Frites volgens gebruiksaanwijzing goudbruin bakken. Fond en boerenjongens door bakvet van vlees roeren. Aanbaksels goed losroeren en jus iets laten inkoken. Met zout en peper op smaak brengen. Varkenshaasjes in plakken snijden en over vier warme borden verdelen. Jus erover scheppen. Lekker met gemengde salade.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 720 kcal
  • eiwit 37 g
  • koolhydraten 47 g
  • vet 42 g
Tags
Ook te zien in

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.