Verwarm de oven voor op 170 °C. Laat de boter op kamertemperatuur komen. Splits de eieren en doe de eidooiers in een kom. Het eiwit gebruik je niet. Voeg al kloppend met een (hand)mixer in delen de suiker toe en klop tot lichtgeel schuim.
Mix de boter in delen door het eisuikermengsel. Zeef de bloem, bakpoeder en het zout erboven en mix tot een dik, glad beslag.
Bekleed de bodem van de springvorm met bakpapier en verdeel het beslag erover. Bak ca. 35 min. in de oven. Haal uit de oven en laat 15 min. afkoelen in de springvorm. Verwijder de vorm en laat minimaal 1 uur afkoelen.
Boen ondertussen de limoen schoon en rasp de groene schil van een halve limoen en pers de hele vrucht uit. Klop de roomkaas samen met de amandelpasta, poedersuiker en 1 el limoensap (per taart) tot een egaal mengsel. Doe in de spuitzak en bewaar tot gebruik in de koelkast.
Verhit ondertussen een koekenpan zonder olie of boter op middelhoog vuur en rooster het amandelschaafsel in 5 min. goudbruin. Laat afkoelen. Pluk de blaadjes van de takjes munt en snijd grof.
Spuit de roomkaasamandelcrème over de taart en verdeel de frambozen erover. Bestrooi met het amandelschaafsel, limoenrasp en de munt.
Monchoutaart met frambozen en amandelen (advertorial)
Met taart kan je eindeloos varieren, maar er gaat niks boven een heerlijk stuk monchoutaart. Met de toevoeging van frisse frambozen en amandelen gegarandeerd een hit dit Paasfeest!
- algemeenMeer weten over kooktechnieken?
Gerelateerde recepten
Monchoutaart met frambozen en amandelen (advertorial)
Met taart kan je eindeloos varieren, maar er gaat niks boven een heerlijk stuk monchoutaart. Met de toevoeging van frisse frambozen en amandelen gegarandeerd een hit dit Paasfeest!

12 personen
370 kcal
25 min. bereiden
1 uur 15 min. wachten
35 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 170 °C. Laat de boter op kamertemperatuur komen. Splits de eieren en doe de eidooiers in een kom. Het eiwit gebruik je niet. Voeg al kloppend met een (hand)mixer in delen de suiker toe en klop tot lichtgeel schuim.
Mix de boter in delen door het eisuikermengsel. Zeef de bloem, bakpoeder en het zout erboven en mix tot een dik, glad beslag.
Bekleed de bodem van de springvorm met bakpapier en verdeel het beslag erover. Bak ca. 35 min. in de oven. Haal uit de oven en laat 15 min. afkoelen in de springvorm. Verwijder de vorm en laat minimaal 1 uur afkoelen.
Boen ondertussen de limoen schoon en rasp de groene schil van een halve limoen en pers de hele vrucht uit. Klop de roomkaas samen met de amandelpasta, poedersuiker en 1 el limoensap (per taart) tot een egaal mengsel. Doe in de spuitzak en bewaar tot gebruik in de koelkast.
Verhit ondertussen een koekenpan zonder olie of boter op middelhoog vuur en rooster het amandelschaafsel in 5 min. goudbruin. Laat afkoelen. Pluk de blaadjes van de takjes munt en snijd grof.
Spuit de roomkaasamandelcrème over de taart en verdeel de frambozen erover. Bestrooi met het amandelschaafsel, limoenrasp en de munt.
algemeen:Meer weten over kooktechnieken (https://www.ah.nl/allerhande/artikelen/kooktechnieken)?
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande
Ingrediënten
(Op basis van 12 personen)
120 g ongezouten roomboter
3 middelgrote scharreleieren
120 g kristalsuiker
175 g tarwebloem
1 tl bakpoeder
1 tl zout
1 biologische limoen
400 g MonChou verse roomkaas
125 g amandelpasta
50 g poedersuiker
10 g amandelschaafsel
5 g verse munt
125 g verse frambozen
Dit heb je nodig
springvorm (Ø 18 cm, ingevet)
bakpapier
spuitzak