Snijd de ui in parten en de knoflook fijn. Maak de paprika schoon en snijd in stukken van 1 cm. Snijd ⅔ van de bosui in stukken van 3 cm.
Snijd de kip in stukken van 3 cm en schep om met de maizena. Verhit de olie in een koekenpan en bak de kip in 3 min. rondom bruin.
Meng ondertussen de sojasaus met de oestersaus, rijstazijn, honing, knoflook, gemalen gember en chilivlokken tot een dressing.
Verdeel de kip en paprika over de bodem van de slowcooker en schenk de dressing erover. Doe de deksel op de pan van de slowcooker en laat op de lage stand in 3 uur gaar worden. Voeg de laatste 30 min. de cashewnoten toe.
Kook ondertussen de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Laat met de deksel op de pan staan tot gebruik. Snijd de rest van de bosui in ringetjes en bestrooi over de kip cashew. Serveer met de rijst.
Kip cashew uit de slowcooker
De gouden smaakcombi van kip en cashew werkt ook in de slowcooker. Naast cashew proef je paprika, soja, oestersaus en wat pit van chilivlokken. Lekker met rijst.
- algemeenMeer weten over kooktechnieken?
Gerelateerde recepten
Kip cashew uit de slowcooker
De gouden smaakcombi van kip en cashew werkt ook in de slowcooker. Naast cashew proef je paprika, soja, oestersaus en wat pit van chilivlokken. Lekker met rijst.

hoofdgerecht
4 personen
650 kcal
25 min. bereiden
3 uur wachten
Aan de slag
Snijd de ui in parten en de knoflook fijn. Maak de paprika schoon en snijd in stukken van 1 cm. Snijd ⅔ van de bosui in stukken van 3 cm.
Snijd de kip in stukken van 3 cm en schep om met de maizena. Verhit de olie in een koekenpan en bak de kip in 3 min. rondom bruin.
Meng ondertussen de sojasaus met de oestersaus, rijstazijn, honing, knoflook, gemalen gember en chilivlokken tot een dressing.
Verdeel de kip en paprika over de bodem van de slowcooker en schenk de dressing erover. Doe de deksel op de pan van de slowcooker en laat op de lage stand in 3 uur gaar worden. Voeg de laatste 30 min. de cashewnoten toe.
Kook ondertussen de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Laat met de deksel op de pan staan tot gebruik. Snijd de rest van de bosui in ringetjes en bestrooi over de kip cashew. Serveer met de rijst.
algemeen:Meer weten over kooktechnieken (https://www.ah.nl/allerhande/artikelen/kooktechnieken)?
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande
Ingrediënten
(Op basis van 4 personen)
1 middelgrote ui
2 tenen knoflook
1 zak paprikamix
3 bosuien
395 g scharrelkipdijfilets
1 el maizena
1 el zonnebloemolie
4 el sojasaus
2 el oestersaus
1 el rijstazijn
1 el honing
½ tl gemalen gember
¼ tl chilivlokken
75 g ongezouten cashewnoten
300 g basmatirijst
Dit heb je nodig
slowcooker (5 liter)