Traybake van orzo met gehaktballetjes in tomatensaus

We love gehaktballetjes in tomatensaus! En met deze traybake met orzo (pasta) en mozzarella eet jij het lekkere borrelhapje gewoon als avondeten.

600 kcal

(Voedingswaarden)

15 min. bereiden / 45 min. oventijd

11 ingrediënten


Aan de slag


  1. Verwarm de oven voor op 180 °C. Breng in een kookpan de passata, het water, ⅔ van de funghi trifolati en het bouillonblokje aan de kook.

  2. Snijd ondertussen ¾ van het basilicum fijn. Meng samen met het gehakt, de kaas en de rest van de funghi trifolati. Vorm met vochtige handen 12 balletjes (per 4 personen) van het mengsel.

  3. Meng de orzo en de roerbakmix door de tomatensaus en verdeel gelijkmatig over een bakplaat. Leg de balletjes ertussen en breng op smaak met peper en zout. Dek af met aluminiumfolie en bak ca. 45 min. in het midden van de oven. Neem na 25 min. uit de oven, verwijder de folie en schep om. Bak nog 15 min.

  4. Neem de bakplaat nogmaals uit de oven en schep om. Scheur de mozzarella in stukjes en verdeel erover. Bak nog 5 min. tot de kaas is gesmolten. Verdeel de kappertjes en de rest van het basilicum erover en serveer.

  • vegatipVervang de gehaktballetjes door 400 g vegetarische balletjes (schaal 200 g).

Traybake van orzo met gehaktballetjes in tomatensaus

We love gehaktballetjes in tomatensaus! En met deze traybake met orzo (pasta) en mozzarella eet jij het lekkere borrelhapje gewoon als avondeten.

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande

logo

Dit heb je nodig

Actie uitvoeren

Laat je mening horen!

Ik heb al een AH profiel