Engelse fool met framboos en rode bes

Don't be a fool: eet Engelse fool! Meer dan amandelschaafsel, suiker, slagroom en een flinke dosis zomerfruit heb je niet nodig.

315 kcal

(Voedingswaarden)

10 min. bereiden

5 ingrediënten


Aan de slag


  1. Verhit een koekenpan zonder olie of boter en rooster het amandelschaafsel op middelhoog vuur in 3-4 min. goudbruin. Laat afkoelen.

  2. Ris de rode bessen van de takjes maar houd ter garnering 4 takjes bessen en 16 frambozen achter (per 8 personen). Bestrooi de rest van de bessen en frambozen met de helft van de suiker en schep om.

  3. Klop de slagroom met de elektrische handmixer in 5-6 min. stijf met de rest van de suiker.

  4. Plet het gesuikerde fruit met een vork tot een grove puree. Schep de fruitpuree luchtig door de slagroom tot de room mooi gemarmerd is.

  5. Bestrooi de fool met het amandelschaafsel en verdeel de achtergehouden takjes bessen en frambozen erover. Serveer direct, of bewaar tot gebruik in de koelkast.

  • variatietipVoeg eventueel een scheutje amaretto (likeur) samen met de suiker toe aan het fruit.

Engelse fool met framboos en rode bes

Don't be a fool: eet Engelse fool! Meer dan amandelschaafsel, suiker, slagroom en een flinke dosis zomerfruit heb je niet nodig.

Lekker van Albert Heijn: /allerhande

logo

Dit heb je nodig