Carpaccio van tomaat met parmezaan en pijnboompitten

Carpaccio kennen we natuurlijk van rundvlees, maar tomaat is een héle goede vervanger.

235 kcal

(Voedingswaarden)

15 min. bereiden

10 ingrediënten


Aan de slag


  1. Pers de knoflook. Halveer de citroen. Rasp de gele schil van één helft. Meng met de olie, azijn, honing en mosterd. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Verhit een koekenpan zonder olie of boter en rooster de pijnboompitten op middelhoog vuur goudbruin. Laat afkoelen op een bord.

  2. Snijd ondertussen de tomaten in zo dun mogelijke plakjes en verdeel dakpansgewijs over een grote schaal. Schaaf de kaas in flinters. Besprenkel de tomaten met de dressing, verdeel de kaas en de pijnboompitten erover en garneer met blaadjes oregano.

  • bereidingstipJe kunt dit gerecht t/m stap 1 vier uur van tevoren maken. Bewaar afgedekt in de koelkast.
  • variatietipVervang de Parmezaanse kaas door 150 g roombrie 60+. Snijd de brie in schuine, dunne plakken en leg dakpansgewijs tussen de tomaat. Gebruik in plaats van pijnboompitten gezouten pecannoten. Die hoef je niet meer te roosteren.
  • variatietipVervang de Parmezaanse kaas door 75 g verkruimelde Blue Stilton met port (Feestavoriet). Gebruik in plaats van pijnboompitten grofgehakte walnoten. Die hoef je niet meer te roosteren.
  • variatietipVervang de Parmezaanse kaas door 125 g verkruimelde geitenkaas natural 55+. Gebruik in plaats van pijnboompitten geroosterde hazelnoten.

Carpaccio van tomaat met parmezaan en pijnboompitten

Carpaccio kennen we natuurlijk van rundvlees, maar tomaat is een héle goede vervanger.

Lekker van Albert Heijn: /allerhande

logo

Dit heb je nodig