Sau­cij­zen­brood­jes met kip en pom­poen

Je hebt er weinig werk aan, maar lékker dat-ie is! Ideaal tussendoortje op een drukke zaterdag.

  • lunch
  • 4 personen
  • 545 kcal voedingswaarden
    • 15 min. bereiden
    • 20 min. oventijd
(7)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
lunch Je hebt er weinig werk aan, maar lékker dat-ie is! Ideaal tussendoortje op een drukke zaterdag. 4 personen
3 7

Ingrediënten

Keukenspullen
  • grove rasp
  • bakpapier
  • bakkwast

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Laat het bladerdeeg ontdooien op het aanrecht.
  2. Snijd de schil van de pompoen en verwijder de pitten en draderige binnenkant met een lepel. Rasp het vruchtvlees met een grove rasp. Meng met het gehakt en met 1 ei. Voeg het paneermeel toe en kneed goed. Verdeel het gehakt in 8 porties en maak er rolletjes van.
  3. Verdeel het bladerdeeg over een met bakpapier beklede bakplaat. Leg de rolletjes op de plakjes bladerdeeg, op 1/3 cm van de rand. Vouw het deeg over het gehakt en druk de randen met behulp van een vork rondom goed dicht. Klop het overgebleven ei los en bestrijk hier met de bakkwast de saucijzenbroodjes mee. Bak in het midden van de oven in ca. 20 min. goudbruin en gaar.

variatietip:

Voeg voor een wat pittiger saucijzenbroodje 1 tl garam masala (Indiaas specerijenmengsel) toe aan het gehakt.

combinatietip:

Lekker met een groene salade.

video

Pom­poen schil­len en snij­den

Instructievideo - 01:05 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 545 kcal
  • eiwit 21 g
  • koolhydraten 38 g
  • vet 34 g
    waarvan verzadigd 19 g
  • natrium 820 mg
  • vezels 3 g
Tags
Ook te zien in

Saucijzenbroodjes met kip en pompoen

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Sau­cij­zen­brood­jes met kip en pom­poen

1
1
  • 8 plakjes roomboterbladerdeeg

Verwarm de oven voor op 200 °C. Laat het bladerdeeg ontdooien op het aanrecht.

Bakken met bladerdeeg

Instructievideo

02:21 min.

2
2
  • ½ flespompoen

Snijd de schil van de pompoen en verwijder de pitten en draderige binnenkant met een lepel. Rasp het vruchtvlees met een grove rasp.

Pompoen schillen en snijden

Instructievideo

01:05 min.

3
3
  • 300 g kipgehakt
  • 1 ei
  • 20 g paneermeel

Meng de pompoen met het gehakt en ei. Voeg het paneermeel toe en kneed goed. Verdeel in 8 porties en maak er rolletjes van.

4
4

Verdeel het bladerdeeg over een met bakpapier beklede bakplaat. Leg de rolletjes op de plakjes bladerdeeg, op 1/3 cm van de rand.

5
5

Vouw het deeg over het gehakt en druk de randen met behulp van een vork rondom goed dicht.

6
6
  • 1 ei

Klop het ei los en bestrijk met de bakkwast de saucijzenbroodjes ermee. Bak in het midden van de oven in ca. 20 min. goudbruin en gaar.

variatietip:

Voeg voor een wat pittiger saucijzenbroodje 1 tl garam masala (Indiaas specerijenmengsel) toe aan het gehakt.

combinatietip:

Lekker met een groene salade.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.