Sau­cij­zen­brood­jes met shii­ta­ke

  • borrelhapje
  • 24 stuks
  • 80 kcal voedingswaarden
    • 40 min. bereiden
    • 25 min. wachten
(53)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
borrelhapje 24 stuks
3 53

Ingrediënten

Keukenspullen
  • bakpapier, keukenmachine

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal stuks waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Snijd de gember heel fijn. Verhit de olie in een hapjespan en bak de gember, de shiitake en de bosui 2 min. op middelhoog vuur. Schep regelmatig om. Voeg de oestersaus en de sojasaus toe en laat op laag vuur 5 min. doorgaren. Breng op smaak met peper en laat in ca. 15 min. afkoelen.
  2. Verwarm de oven voor op 190 °C. Snijd de filetlapjes in stukken en maal ze in de keukenmachine tot gehakt. Meng met het afgekoelde shiitakemengsel.
  3. Verdeel het bladerdeeg over een met bakpapier beklede bakplaat. Verdeel het gehaktmengsel in 6 porties. Leg elke portie in de vorm van een worstje iets van de rand van elk plakje bladerdeeg. Bestrijk het deeg met ei en vouw de saucijzenbroodjes dicht. Druk de randen aan met een vork. Bestrijk ook de bovenkant met ei. Maak met een mes 3 inkepingen aan de bovenkant van elk broodje en bak ze in ca. 25 min. goudbruin. Snijd de broodjes in 4 stukken en serveer warm of koud. Lekker met zoete chilisaus.

Tip:

U kunt de saucijzenbroodjes 1 dag van tevoren bereiden. Laat afkoelen tot kamertemperatuur en bewaar afgedekt in de koelkast. Verwarm eventueel ca. 5 min. in een voorverwarmde oven op 180 °C.

Voedingswaarden (per stuk)
  • energie 80 kcal
  • eiwit 4 g
  • koolhydraten 5 g
  • vet 5 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.