Pit­ti­ge pas­ta­sa­la­de met ge­hakt en punt­pa­pri­ka

Met pittige jalapeñopeper en frisse limoen een zomers feest op je bord!

(13)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hoofdgerecht Met pittige jalapeñopeper en frisse limoen een zomers feest op je bord! 4 personen
3 13

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • staafmixer

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Breng een pan ruim water aan de kook. Voeg als het water kookt de pasta en eventueel zout toe en kook in 10 min. beetgaar. Giet af en spoel koud onder stromend water.
  2. Verwijder ondertussen de steelaanzet van de paprika’s, verwijder de zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in ringen. Snijd de helft van de peterselie fijn. Maak de uien schoon en snipper ze. Schep de rundersoepballetjes om met de cajunkruiden.
  3. Verhit de olie in de koekenpan en fruit de ui 3 min. op laag vuur. Voeg de soepballetjes toe en bak in 3 min. rondom bruin. Voeg de paprika toe en bak 5 min. op middelhoog vuur. Schep regelmatig om.
  4. Boen ondertussen de limoen schoon, rasp de groene schil en pers de vrucht uit. Snijd het steeltje van de jalapeñopeper. Halveer de peper in de lengte en verwijder met een scherp mesje de zaadlijsten. Snijd het vruchtvlees van de halve peper in stukjes. Doe de ongesneden peterselie, het limoenrasp en -sap, de jalapeñopeper, sour cream en een snufje zout in een hoge beker en pureer met de staafmixer tot een dressing.
  5. Meng de dressing door de pasta en breng op smaak met peper. Verdeel de balletjes met paprika erover en bestrooi met de fijngesneden peterselie.

Tip:

Houd je van extra pittig? Gebruik dan meer dan een halve jalapeñopeper.

Tip:

Dit is een Allerhande Box gerecht.

video

Pa­pri­ka's schoon­ma­ken

Instructievideo - 00:28 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 770 kcal
  • eiwit 38 g
  • koolhydraten 71 g
  • vet 36 g
    waarvan verzadigd 15 g
  • natrium 840 mg
  • vezels 6 g
Tags
Pittigheid
Ook te zien in
Allerhande Box week 34 2016

Pittige pastasalade met gehakt en puntpaprika

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Pit­ti­ge pas­ta­sa­la­de met ge­hakt en punt­pa­pri­ka

1
1
  • 300 g fusilli

Breng een pan ruim water aan de kook. Voeg als het water kookt de pasta en eventueel zout toe en kook in 10 min. beetgaar.

2
2

Giet af en spoel koud onder stromend water.

3
3
  • 1 zak puntpaprika

Verwijder ondertussen de steelaanzet van de paprika’s, verwijder de zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in ringen.

Paprika's schoonmaken

Instructievideo

00:28 min.

4
4
  • 10 g platte peterselie
  • 2 uien
  • 580 g rundersoepballetjes
  • 1 tl cajunkruiden

Snijd de peterselie fijn. Maak de uien schoon en snipper ze. Schep de rundersoepballetjes om met de cajunkruiden.

Ui snipperen

Instructievideo

00:52 min.

5
5
  • 2 el arachideolie

Verhit de olie in de koekenpan en fruit de ui 3 min. op laag vuur. Voeg de soepballetjes toe en bak in 3 min. rondom bruin.

6
6

Voeg de paprika toe en bak 5 min. op middelhoog vuur. Schep regelmatig om.

7
7
  • 1 limoen
  • ½ jalapeñopeper

Boen ondertussen de limoen schoon, rasp de groene schil en pers de vrucht uit. Snijd het steeltje van de jalapeñopeper.

8
8

Halveer de peper in de lengte en verwijder met een scherp mesje de zaadlijsten. Snijd het vruchtvlees van de peper in stukjes.

9
9
  • 10 g platte peterselie
  • 250 g sour cream

Doe de ongesneden peterselie, het limoenrasp en -sap, de jalapeñopeper, sour cream en een snufje zout in een hoge beker en pureer met de staafmixer tot een dressing.

10
10

Meng de dressing door de pasta en breng op smaak met peper. Verdeel de balletjes met paprika erover en bestrooi met de fijngesneden peterselie.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.