Pit­ti­ge pas­ta­sa­la­de met ge­hakt en punt­pa­pri­ka

Kruidige gehaktballetjes en een pittig-romige peperdressing: een goede match!

(74)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hoofdgerecht Kruidige gehaktballetjes en een pittig-romige peperdressing: een goede match! 4 personen
4 74

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar. Giet af en spoel onder koud stromend water.
  2. Snijd ondertussen de paprika’s in ringen. Snijd de helft van de peterselie fijn. Schep de soepballetjes om met de cajunkruiden.
  3. Snipper de uien. Verhit de olie in een hapjespan en fruit de ui 3 min. Voeg de balletjes toe en bak in 3 min. rondom goudbruin. Voeg de paprika toe en bak 5 min. op middelhoog vuur.
  4. Rasp ondertussen de groene schil van de limoen en pers de vrucht uit. Halveer de jalapeñopeper in de lengte en verwijder met een scherp mes de zaadlijsten. Snijd het vruchtvlees in stukken. Doe de jalapeño, crème fraîche, de ongesneden peterselie, het limoenrasp en -sap en een mespunt zout in een hoge beker en pureer met de staafmixer.
  5. Meng de jalapeñodressing door de pasta. Breng op smaak met peper. Verdeel de paprika en gehaktballetjes erover en bestrooi met de fijngesneden peterselie.
video

Ro­de pe­per schoon­ma­ken

Instructievideo - 00:34 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 615 kcal
  • eiwit 24 g
  • koolhydraten 62 g
  • vet 29 g
    waarvan verzadigd 13 g
  • natrium 350 mg
  • vezels 6 g
Tags
Pittigheid
Ook te zien in

Pittige pastasalade met gehakt en puntpaprika

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Pit­ti­ge pas­ta­sa­la­de met ge­hakt en punt­pa­pri­ka

1
1
  • 300 g fusilli

Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar. Giet af en spoel onder koud stromend water.

2
2
  • 1 zak zoetepuntpaprikamix
  • 7½ g platte peterselie

Snijd ondertussen de paprika’s in ringen. Snijd de helft van de peterselie fijn.

3
3
  • 290 g rundersoepballetjes
  • ½ el cajunkruiden

Schep de soepballetjes om met de cajunkruiden.

4
4
  • 2 uien
  • 2 el arachideolie

Snipper de uien. Verhit de olie in een hapjespan en fruit de ui 3 min.

5
5

Voeg de balletjes toe en bak in 3 min. rondom goudbruin.

6
6

Voeg de paprika toe en bak 5 min. op middelhoog vuur.

7
7
  • 1 limoen

Rasp ondertussen de groene schil van de limoen en pers de vrucht uit.

8
8
  • 1 jalapeñopeper

Halveer de jalapeñopeper in de lengte en verwijder met een scherp mes de zaadlijsten. Snijd het vruchtvlees in stukken.

9
9
  • 125 g crème fraîche
  • 1 mespunt zout

Doe de jalapeño, crème fraîche, de ongesneden peterselie, het limoenrasp en -sap en een mespunt zout in een hoge beker en pureer met de staafmixer.

10
10

Meng de jalapeñodressing door de pasta. Breng op smaak met peper.

11
11

Verdeel de paprika en gehaktballetjes erover en bestrooi met de fijngesneden peterselie.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.