Brood­je sweet & stic­ky kip

Konden we elke dag maar lunchen met dit broodje met heerlijk zoete kip.

  • lunch
  • 4 personen
  • 655 kcal voedingswaarden
    • 12 min. bereiden
    • 10 min. oventijd
(10)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
lunch Konden we elke dag maar lunchen met dit broodje met heerlijk zoete kip. 4 personen
4 10

Ingrediënten

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C en bak het stokbrood volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  2. Halveer ondertussen de kipfilethaasjes in de lengte. Verhit de olie in een hapjespan en bak de kip met de marinade 6 min. op middelhoog vuur.
  3. Snijd het stokbrood in de lengte doormidden en halveer. Beleg de onderste helft van het stokbrood achtereenvolgens met de mayonaise, sla, peen julienne, kip met marinade en pittige kiemgroente. Leg de bovenste helft erop en serveer direct.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 655 kcal
  • eiwit 40 g
  • koolhydraten 71 g
  • vet 22 g
    waarvan verzadigd 3 g
  • natrium 885 mg
  • vezels 5 g
Tags
Ook te zien in
Receptkaarten Allerhande 8 2016

Broodje sweet & sticky kip

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Brood­je sweet & stic­ky kip

1
1
  • 2 ambachtelijke stokbroden

Verwarm de oven voor op 200 °C en bak het stokbrood volgens de aanwijzingen op de verpakking.

2
2
  • 500 g kipfilethaasjes
  • 2 sticks marinade Vietnamese Sweet & Sticky
  • 2 el arachideolie

Halveer ondertussen de kipfilethaasjes in de lengte. Verhit de olie in een hapjespan en bak de kip met de marinade 6 min. op middelhoog vuur.

3
3

Snijd het stokbrood in de lengte doormidden en halveer.

4
4
  • 4 el mayonaise
  • 70 g veldsla
  • 100 g peen julienne
  • 60 g pittige kiemgroente

Beleg de onderste helft van het stokbrood achtereenvolgens met de mayonaise, sla, peen julienne, kip met marinade en de pittige kiemgroente.

5
5

Leg de bovenste helft erop en serveer direct.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.