Kof­fie-ijs zon­der ijs­ma­chi­ne

Zonder ijsmachine toch romig ijs met een fluwelen structuur? Je moet het maken om het te geloven...

  • nagerecht
  • 10 personen
  • 225 kcal voedingswaarden
    • 5 min. bereiden
    • 8 uur wachten
(11)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
italiaans nagerecht Zonder ijsmachine toch romig ijs met een fluwelen structuur? Je moet het maken om het te geloven... 10 personen
4 11

Ingrediënten

Keukenspullen
  • handmixer

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Doe de slagroom, gecondenseerde melk, espressopoeder en likeur in een kom en klop het mengsel met een handmixer in ca. 5 min. stijf. Schep het mengsel in een diepvriesbak van 1 liter. Doe de deksel er op en laat in 8 uur bevriezen.

variatietip:

In plaats van koffielikeur kun je ook amaretto, frangelico of een andere likeur gebruiken die je lekker vindt.

serveertip:

Doe als de Sicilianen en eet het ijs op elk moment van de dag op een briochebroodje. Het gerecht is dan niet meer glutenvrij.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 225 kcal
  • eiwit 3 g
  • koolhydraten 16 g
  • vet 16 g
    waarvan verzadigd 10 g
  • natrium 35 mg
  • vezels 0 g
Tags

Koffie-ijs zonder ijsmachine

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Kof­fie-ijs zon­der ijs­ma­chi­ne

1
1
  • 375 ml slagroom
  • 250 ml gecondenseerde melk
  • 4 espressosticks
  • 2 el koffielikeur

Doe de slagroom, gecondenseerde melk, espressopoeder en likeur in een kom en klop het mengsel met een handmixer in ca. 5 min. stijf

2
2

Schep het mengsel in een diepvriesbak van 1 liter. Doe de deksel er op en laat in 8 uur bevriezen.

variatietip:

In plaats van koffielikeur kun je ook amaretto, frangelico of een andere likeur gebruiken die je lekker vindt.

serveertip:

Doe als de Sicilianen en eet het ijs op elk moment van de dag op een briochebroodje. Het gerecht is dan niet meer glutenvrij.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.