Na­cho-laag­jes­dip

Eet je je tortillachips met guacamole, salsa of crème fraîche? Met deze verrassingsdip proef je ze allemaal!

(11)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
mexicaans voorgerecht Eet je je tortillachips met guacamole, salsa of crème fraîche? Met deze verrassingsdip proef je ze allemaal! 4 personen
3 11

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • 4 glaasjes

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Bereid de guacamole volgens de aanwijzingen op de verpakking. Je gebruikt alles behalve de tomaat. Laat de mais uitlekken. Snijd de tomaat uit het guacamolepakket in kleine stukjes, snijd de bosui in dunne ringetjes en snijd de koriander fijn. Meng de zure room met de picadillokruiden en breng op smaak met zout.
  2. Verdeel achtereenvolgens de guacamole, mais, sour cream, salsa, tomaten, koriander en bosui in laagjes over 4 glaasjes. Serveer de dip met de tortillachips.

variatietip:

je kunt dit gerecht ook heel goed als borrelhapje serveren.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 485 kcal
  • eiwit 7 g
  • koolhydraten 36 g
  • vet 33 g
    waarvan verzadigd 9 g
  • natrium 340 mg
  • vezels 9 g
Tags
Pittigheid

Nacho-laagjesdip

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Na­cho-laag­jes­dip

1
1
  • 1 guacamolepakket

Bereid de guacamole volgens de aanwijzingen op de verpakking. Je gebruikt alles behalve de tomaat.

2
2
  • 150 g mais
  • 1 bosui
  • 8 g koriander

Laat de mais uitlekken. Snijd de tomaat uit het guacamolepakket in kleine stukjes, snijd de bosui in dunne ringetjes en snijd de koriander fijn.

3
3
  • 125 ml zure room
  • 2½ tl picadillo

Meng de zure room met de picadillokruiden en breng op smaak met zout.

4
4
  • 8 el tapas tomaat jalapeno salsa

Verdeel achtereenvolgens de guacamole, mais, sour cream, salsa, tomaten, koriander en bosui in laagjes over 4 glaasjes.

5
5
  • 150 g tortillachips

Serveer de dip met de tortillachips.

variatietip:

je kunt dit gerecht ook heel goed als borrelhapje serveren.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.