Ta­co­co­nes met kip en ana­nas

Dat is wat we noemen: een tropische verrassing. Lekker fris, met ananas en ijsbergsla.

(38)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
mexicaans hoofdgerecht Dat is wat we noemen: een tropische verrassing. Lekker fris, met ananas en ijsbergsla. 4 personen
2 38

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • grillpan

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 180 °C. Bestrijk de kiphaasjes met de olie en bestrooi ze met de picadillo en zout naar smaak. Verhit de grillpan en gril de kip 5 min. Keer halverwege.
  2. Snijd ondertussen de ananasstukjes in kleine blokjes. Snijd de kiphaasjes in stukjes en meng met de ananas en salsa.
  3. Bak ondertussen de tacocones ca. 8 min. in de oven. Snijd ondertussen de ijsbergsla in reepjes. Halveer de avocado. Verwijder de pit en schep het vruchtvlees uit de schil. Snijd het vruchtvlees in reepjes.
  4. Neem de tacocones uit de oven en vul ze met wat ijsbergsla en vervolgens met het kip-ananasmengsel. Leg op elke tacocone wat avocado en nog een schepje salsa. Serveer direct.
video

Avo­ca­do schil­len

Instructievideo - 00:46 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 385 kcal
  • eiwit 21 g
  • koolhydraten 30 g
  • vet 19 g
    waarvan verzadigd 2 g
  • natrium 600 mg
  • vezels 5 g
Tags
Ook te zien in

Tacocones met kip en ananas

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Ta­co­co­nes met kip en ana­nas

1
1

Verwarm de oven voor op 180 °C.

2
2
  • 300 g kipfilethaasjes
  • 1 el zonnebloemolie
  • 1 el picadillo

Bestrijk de kiphaasjes met de olie en bestrooi met de picadillo. Breng eventueel op smaak met zout.

3
3

Verhit de grillpan en gril de kip 5 min. Keer halverwege.

4
4
  • 200 g verse ananasstukjes
  • 4 el salsa mild

Snijd ondertussen de ananasstukjes in kleine blokjes. Snijd de kiphaasjes in stukjes en meng met de ananas en de salsa.

5
5
  • 12 mini-tacocones

Bak ondertussen de tacocones ca. 8 min. in de oven.

6
6
  • ½ krop ijsbergsla
  • 1 avocado

Snijd ondertussen de ijsbergsla in reepjes. Halveer de avocado. Verwijder de pit en schep het vruchtvlees uit de schil. Snijd het vruchtvlees in reepjes.

Avocado schillen

Instructievideo

00:46 min.

7
7

Neem de tacocones uit de oven. Vul ze met wat ijsbergsla en vervolgens met het kip-ananasmengsel.

8
8

Leg op elke tacocone wat avocado en nog een schepje salsa. Serveer direct.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.