Bruschet­te vij­gen­jam met Ita­li­aan­se ham en kaas

Zoet en hartig op één broodje: dit knapperige borrelhapje biedt het beste van twee werelden.

  • borrelhapje
  • 14 stuks
  • 95 kcal voedingswaarden
    • 10 min. bereiden
    • 8 min. oventijd
(1)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
italiaans borrelhapje Zoet en hartig op één broodje: dit knapperige borrelhapje biedt het beste van twee werelden. 14 stuks
4 1

Ingrediënten

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal stuks waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Verwarm de oven voor op 200 °C. Snijd de kapjes van het stokbrood, deze worden niet gebruikt. Snijd het brood in 14 schuine plakken. Besprenkel de bovenkanten met de olie. Rooster het brood ca. 8 min. op het rooster in het midden van de oven. Neem de bruschette uit de oven en leg op een schaal. Verdeel er de vijgenjam en de prosciutto crudo over. Schaaf er de Pecorino Romano kaas over. Breng op smaak met versgemalen peper.

Voedingswaarden (per stuk)
  • energie 95 kcal
  • eiwit 4 g
  • koolhydraten 9 g
  • vet 5 g
    waarvan verzadigd 1 g
  • natrium 245 mg
  • vezels 1 g
Tags
Ook te zien in

Bruschette vijgenjam met Italiaanse ham en kaas

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal stuks waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bruschet­te vij­gen­jam met Ita­li­aan­se ham en kaas

1
1

Verwarm de oven voor op 200 °C.

2
2
  • 1 meergranen stokbrood

Snijd de kapjes van het stokbrood, deze worden niet gebruikt. Snijd het brood in 14 schuine plakken.

3
3
  • 2 el olijfolie

Besprenkel de bovenkanten van de broodplakken met de olie. Rooster het brood ca. 8 min. op het rooster in het midden van de oven.

4
4
  • 3 el vijgenjam
  • 100 g prosciutto crudo

Neem de bruschette uit de oven en leg op een schaal. Verdeel er de vijgenjam en de prosciutto crudo over.

5
5
  • 50 g Pecorino Romano

Schaaf er de Pecorino Romano kaas over. Breng op smaak met versgemalen peper.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.