Bruschet­te met biet en to­maat

  • borrelhapje
  • 4 personen
  • 450 kcal voedingswaarden
    • 25 min. bereiden
    • 10 min. wachten
(14)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
borrelhapje 4 personen
3 14

Ingrediënten

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Snijd het stokbrood in schuine plakjes van 1 cm. Leg op een bakplaat, besprenkel met 3 el olie en bak in ca. 10 min. krokant in de oven.
  2. Snijd de bietjes in blokjes van 1/2 cm (brunoise). Meng met 1 el olie, de azijn, komijn en bieslook.
  3. Verwijder de zaadlijsten van de tomaat. Snijd het vruchtvlees in blokjes. Meng met de rest van de olie, de knoflook en peper en zout naar smaak.
  4. Beleg de helft van de bruschette met de biet en kaas. Beleg de rest met de tomaat. Scheur het basilicum in stukjes en strooi over de tomaat.
video

Brunoi­se snij­den

Instructievideo - 00:38 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 450 kcal
  • eiwit 10 g
  • koolhydraten 44 g
  • vet 26 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.