Dub­be­le chee­se­bur­ger met to­maat-ui-au­gurk­re­lish

Iedereen houdt van burgers, zeker als er lekker veel knapperige groente op zit én een zelfgemaakt, zoetzuur sausje.

(27)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
amerikaans hoofdgerecht Iedereen houdt van burgers, zeker als er lekker veel knapperige groente op zit én een zelfgemaakt, zoetzuur sausje. 4 personen
2 27

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • barbecue of grillpan
  • 4 sateprikkers

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Steek de barbecue aan.
  2. Snijd voor de relish de tomaatjes fijn, snipper de sjalot en meng met de augurkenblokjes en 1 el van het augurkenzuur.
  3. Gril de burgers in ca. 14 min. gaar. Keer regelmatig. Halveer de broodjes en gril op de snijkanten ca. 3 min.
  4. Leg op elke burger 1 plakje kaas. Besmeer de snijkanten van de broodjes met barbecuesaus, leg op de onderste helften 1 burger en verdeel de helft van de relish en een paar blaadjes sla erover. Leg er nog een burger met kaas op en verdeel de barbecuesaus, de rest van de sla en relish erover. Dek af met de bovenkant van de broodjes en steek er een satéprikker in.

bereidingstip:

Luie bui? Laat de relish zitten en kies ketchup!

Tip:

Kleine eter? Maak ’m dan lekker met 1 burger en de helft van de kaas, sla en relish.

video

Ui snip­pe­ren

Instructievideo - 00:52 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 890 kcal
  • eiwit 61 g
  • koolhydraten 47 g
  • vet 50 g
    waarvan verzadigd 24 g
  • natrium 3.095 mg
  • vezels 4 g
Tags
Ook te zien in

Dubbele cheeseburger met tomaat-ui-augurkrelish

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Dub­be­le chee­se­bur­ger met to­maat-ui-au­gurk­re­lish

1
1

Steek de barbecue aan.

2
2
  • 130 g zongedroogde tomaatjes
  • 1 sjalot
  • 3 el augurkenblokjes

Snijd voor de relish de tomaatjes fijn, snipper de sjalot en meng met de augurkenblokjes en 1 el van het augurkenzuur.

Ui snipperen

Instructievideo

00:52 min.

3
3
  • 8 beefburgers
  • 4 hamburgerbroodjes

Gril de burgers in ca. 14 min. gaar. Keer regelmatig. Halveer de broodjes en gril op de snijkanten ca. 3 min.

Vlees grillen op de barbecue

Instructievideo

02:53 min.

4
4
  • 8 plakjes cheddar

Leg op elke burger 1 plakje kaas.

5
5
  • 100 ml barbecuesaus
  • 100 g botersla

Besmeer de snijkanten van de broodjes met barbecuesaus, leg op de onderste helften 1 burger en verdeel de helft van de relish en wat sla erover.

6
6

Leg er nog een burger met kaas op en verdeel de barbecuesaus en de rest van de sla en relish erover.

7
7

Dek af met de bovenkant van de broodjes en steek er een satéprikker in.

bereidingstip:

Luie bui? Laat de relish zitten en kies ketchup!

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.