Cae­sar to­sta­da

Mexicaans streetfoodgerechtje: knapperige minitortilla met caesarsalade. Als dat geen fiësta is!

(34)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
mexicaans hoofdgerecht Mexicaans streetfoodgerechtje: knapperige minitortilla met caesarsalade. Als dat geen fiësta is! 4 personen
2 34

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • bakpapier

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 180 ˚C. Breng het water met zout aan de kook. Zet het vuur laag en leg de kipfilets in het water. Pocheer ca. 13 min. of tot de kip gaar is. Neem de kip uit het water en laat iets afkoelen.
  2. Leg de tortilla’s op een met bakpapier beklede bakplaat en bestrijk ze met de seasoning spread. Bak ze ca. 8 min. in het midden van de oven.
  3. Trek de kip in stukjes en meng de helft van de dressing erdoor. Snijd de kropjes sla in reepjes.
  4. Leg de tortilla’s op een schaal en verdeel er eerst de sla en dan de kip over. Besprenkel met de rest van de dressing en schaaf de kaas erover. Bestrooi met de gerookte-paprikapoeder.

bereidingstip:

Is de seasoning spread niet verkrijgbaar? Bestrijk de mini-tortillas dan voor het bakken met wat olijfolie en bestrooi ze met een klein beetje zout. Sprenkel er na het bakken wat limoensap (uit een partje limoen) overheen.

serveertip:

Lekker met een snelle salade van kidneybonen, mais en salsa.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 480 kcal
  • eiwit 34 g
  • koolhydraten 28 g
  • vet 25 g
    waarvan verzadigd 6 g
  • natrium 1.060 mg
  • vezels 2 g
Tags
Ook te zien in

Caesar tostada

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Cae­sar to­sta­da

1

Verwarm de oven voor op 180 ˚C.

2
  • 1 liter kraanwater

Breng het water met zout aan de kook.

3
  • 2 kipfilets

Zet het vuur laag en leg de kipfilets in het water. Pocheer ca. 13 min. of tot de kip gaar is. Neem de kip uit het water en laat iets afkoelen.

4
  • 12 minitortilla’s
  • 12 tl baked tortillas seasoning spread lemon & koriander

Leg de tortilla’s op een met bakpapier beklede bakplaat en bestrijk ze met de seasoning spread. Bak ze ca. 8 min. in het midden van de oven.

5
  • 37½ ml caesardressing
  • 2 kropjes babyromainesla

Trek de kip in stukjes en meng de dressing erdoor. Snijd de kropjes sla in reepjes.

6
  • 37½ ml caesardressing
  • 75 g Parmezaanse kaas

Leg de tortilla’s op een schaal en verdeel er eerst de sla en dan de kip over. Besprenkel met de rest van de dressing en schaaf de kaas erover.

7
  • 2 tl gerookte-paprikapoeder zoet

Bestrooi met de gerookte-paprikapoeder. Lekker!

bereidingstip:

Is de seasoning spread niet verkrijgbaar? Bestrijk de mini-tortillas dan voor het bakken met wat olijfolie en bestrooi ze met een klein beetje zout. Sprenkel er na het bakken wat limoensap (uit een partje limoen) overheen.

serveertip:

Lekker met een snelle salade van kidneybonen, mais en salsa.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.