Mi­ni­wraps met kip en boe­ren­koolsal­sa

Oer-Hollands, maar met een Mexicaans tintje: boerenkoolsalsa op een wrp met kip.

  • borrelhapje
  • 4 personen
  • 395 kcal voedingswaarden
    • 25 min. bereiden
    • 10 min. oventijd
(17)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
borrelhapje Oer-Hollands, maar met een Mexicaans tintje: boerenkoolsalsa op een wrp met kip. 4 personen
3 17

Ingrediënten

Keukenspullen
  • bakpapier
  • bakplaat
  • grillpan

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 180 °C. Leg de miniwraps op een met bakpapier beklede bakplaat. Bestrijk de bovenkant van de wraps met seasoning spread en bak ze 10 min. in het midden van de oven.
  2. Bestrijk ondertussen de kipfilethaasjes met de olie en bestrooi met peper en zout. Verhit een grillpan en gril de kip 8 min. Keer halverwege.
  3. Snijd de babyboerenkool zo fijn mogelijk en doe in een kom. Snijd de jalapeño’s fijn. Snijd de tomaten in kwarten, verwijder de zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in blokjes. Voeg toe aan de boerenkool, samen met de jalapeño’s en de seasoning spread. Meng tot een salsa.
  4. Neem de miniwraps uit de oven en leg op een ruime schaal. Snijd de kiphaasjes in stukken en verdeel over de wraps. Schep de boerenkoolsalsa erop en verkruimel de witte kaas erover.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 395 kcal
  • eiwit 24 g
  • koolhydraten 30 g
  • vet 19 g
    waarvan verzadigd 4 g
  • natrium 850 mg
  • vezels 3 g
Tags
Ook te zien in

Miniwraps met kip en boerenkoolsalsa

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Mi­ni­wraps met kip en boe­ren­koolsal­sa

1
1
  • 12 miniwraps

Verwarm de oven voor op 180 °C. Leg de miniwraps op een met bakpapier beklede bakplaat.

2
2
  • 2 el baked tortillas seasoning spread fresh lemon & koriander

Bestrijk de bovenkant van de wraps met seasoning spread en bak ze 10 min. in het midden van de oven.

3
3
  • 300 g kipfilethaasjes
  • 1 el arachideolie

Bestrijk ondertussen de kipfilethaasjes met de olie en bestrooi met peper en zout.

4
4

Verhit een grillpan en gril de kip 8 min. Keer halverwege.

5
5
  • 80 g babyboerenkool

Snijd de babyboerenkool zo fijn mogelijk en doe in een kom.

6
6
  • 1 el jalapeños
  • 2 tomaten

Snijd de jalapeño’s fijn. Snijd de tomaten in kwarten, verwijder de zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in blokjes.

7
7
  • 1 el baked tortillas seasoning spread fresh lemon & koriander

Voeg toe aan de boerenkool, samen met de jalapeño’s en de seasoning spread. Meng tot een salsa.

8
8

Neem de miniwraps uit de oven en leg op een ruime schaal. Snijd de kiphaasjes in stukken en verdeel over de wraps.

9
9
  • 50 g witte kaas

Schep de boerenkoolsalsa erop en verkruimel de witte kaas erover.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.