Azi­a­ti­sche rijst­sa­la­de met krab

Rijst met groenten, wasabimayo en krab. Wat een perfecte combinatie.

(17)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
aziatisch hoofdgerecht Rijst met groenten, wasabimayo en krab. Wat een perfecte combinatie. 4 personen
3 17

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • vergiet

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Voeg de laatste 4 min. de tuinerwten toe. Spoel af in een vergiet onder koud stromend water en laat uitlekken. Snijd ondertussen de avocado overlangs doormidden. Verwijder de pit, schep het vruchtvlees met een lepel uit de schil en snijd in repen. Snijd de bosui in schuine, dunne ringen. Halveer de komkommer in de lengte en verwijder met een theelepel de zaadlijsten. Snijd de komkommer in boogjes.
  2. Laat de krab uitlekken en knijp het vocht eruit. Rasp de groene schil van de limoenen en pers de vruchten uit. Meng de mayonaise met de wasabi, het limoenrasp en -sap. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Doe de rijst met tuinerwten in een schaal en schep de avocado, bosui, komkommer, veldsla en dressing erdoor. Verdeel de krab erover.
video

Avo­ca­do schil­len

Instructievideo - 00:46 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 830 kcal
  • eiwit 27 g
  • koolhydraten 56 g
  • vet 52 g
    waarvan verzadigd 6 g
  • natrium 635 mg
  • vezels 14 g
Tags
Pittigheid
Ook te zien in
Receptkaarten Allerhande 6 2016

Aziatische rijstsalade met krab

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Azi­a­ti­sche rijst­sa­la­de met krab

1
1
  • 300 g notenrijst
  • 300 g tuinerwten

Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Voeg de laatste 4 min. de tuinerwten toe.

2
2

Spoel af in een vergiet onder koud stromend water en laat uitlekken.

3
3
  • 2 eetrijpe avocado's

Snijd ondertussen de avocado overlangs doormidden. Verwijder de pit, schep het vruchtvlees met een lepel uit de schil en snijd in repen.

Avocado schillen

Instructievideo

00:46 min.

4
4
  • 2 bosuien
  • 1 komkommer

Snijd de bosui in schuine, dunne ringen. Halveer de komkommer in de lengte en verwijder met een theelepel de zaadlijsten. Snijd de komkommer in boogjes.

5
5
  • 340 g krab in water
  • 2 limoenen

Laat de krab uitlekken en knijp het vocht eruit. Rasp de groene schil van de limoenen en pers de vruchten uit.

6
6
  • 8 el mayonaise
  • 4 tl wasabipaste

Meng de mayonaise met de wasabi, het limoenrasp en -sap. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

7
7
  • 70 g veldsla

Doe de rijst met tuinerwten in een schaal en schep de avocado, bosui, komkommer, veldsla en dressing erdoor. Verdeel de krab erover.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.